Ministerul Sportului a schimbat în acest an sistemul de acordare a finanţărilor, prioritizând şi împărţind federaţiile cu performanţe la competiţiile internaţionale majore. Astfel, nu mai puţin de 6,8 milioane de lei din bugetul total de peste 103.340.000 de lei au fost alocate de către Ministerului Sportului Federaţiei Române de Baschet.

Mihaela Grecu, antrenor al secţie de baschet CSS Tulcea, spune că baschetul este un sport de echipă, la care se face performanţă şi că alocarea este justificată. Aceasta evidenţiază rezultatele foarte bune, la început de an, ale echipei Under13.

„Această sumă este un drept binemeritat, pentru că am avut şi echipe în Olimpiadă anul trecut, baschetul este un sport în care se face întotdeauna performanţă, iar de la CSS Tulcea avem toate grupele în Campionatele Naţionale în fiecare an. La Under13 ne-am calificat în Etapa II-a a turneului de baschet masculin, în primele 24 de echipe, urmând ca, în perioada 17-18 februarie, să desfăşurăm următorul meci. În 10-12 martie vom juca tur-retur, la Bucureşti. La această grupă am început pregătirea mult mai târziu decât la celelalte echipe şi ne bucurăm că ne-am calificat în faţa Galaţiului, Bacăului şi Deceneu Tulcea, care se antrenează de patru ani. Copiii au răspuns bine la pregătire şi părinţii ne-au susţinut. Cu siguranţă cantonamentele din vara trecută, din Serbia, şi toamna, la munte, au contat foarte mult”, ne-a declarat Mihaela Grecu.

Citiţi continuarea în ediţia tipărită a ziarului DELTA.