Tulcenii Sorin Andrici şi Ion Borisov vor lua parte la începutul lunii viitoare, pe 5 iunie, la una dintre cele mai dificile competiţii. Este vorba despre cea de-a XI-a ediţie a Campionatului Internaţional de Triatlon pe distanţă lungă AROBS X-Man România,  care se va desfăşura  la Oradea.

Ambii sportivi sunt legitimaţi în cadrul clubului de triatlon AquaVita Delta Tulcea şi vor concura la categoria de vârstă +40 de ani. Competiţia se constituie în trei probe de 3,8 km înot, 180 km bicicletă şi 42,2 km alergare, fiind distanţă de maraton. Toate cele trei probe se vor desfăşura fără pauză între ele, ceea ce îi va pune în dificultate pe sportivii veniţi din diferite ţări, precum Ungaria, Germania, Serbia şi Republica Moldova, dar şi România.

Ultramaratonistul Sorin Andrici a mai participat în urmă cu doi ani la această competiţie de nivel internaţional, reuşind atunci să termine probele în 14 ore şi 48 de minute, clasându-se, astfel, pe locul 20.

„Eu am mai participat în urmă cu doi ani la acest concurs  şi am terminat cursa în 14 ore şi 48 de minute. Acum mi-am achiziţionat un costum de neopren pentru că am întâmpinat dificultăţi la înot data trecută,  apa fiind rece. Ţin minte că aveam frisoane şi mi se blocaseră muşchii la înot şi de acolo totul a decurs cam greu şi la bicicletă, până mi-am revenit. Anul trecut am ieşit pe locul 20″, ne-a declarat ultramaratonistul Sorin Andrici.

Citiţi continuarea în paginile ziarului DELTA.