Academia de fotbal Gheorghe Hagi a organizat, recent, în colaborare cu Victoria Delta Tulcea, Turneul Naţional „Campionii creează Campioni” destinat copiilor născuţi în anul 2008. Nu mai puţin de 40 de jucători atât din Tulcea, cât şi din Galaţi au luat parte la turneul care a avut loc pe Stadionul Delta din Tulcea. De la Tulcea au participat şapte copii de la ACS Victoria Delta Tulcea, şase copii de la Pescăruşul Sarichioi, patru copii de la Partizanul Luncaviţa şi doi de la Jurilovca. Echipa gălăţeană care a luat parte la turneu a fost Luceafărul Galaţi, cu 18 jucători.

În urma acestei acţiuni au fost selectaţi cei mai buni şapte fotbalişti tulceni pentru a participa,  în perioada 17-20 iunie, la un turneu organizat de Academia Gheorghe Hagi, la care vor mai participa alte opt echipe.

Jucătorii tulceni selectaţi sunt Costeanu Mădălin, de la Luncaviţa, care este mijlocaş stânga; de la Sarichioi, Florin Pavlov- portar, Tiberiu Maer-fundaş central, Cosmin Bogatu- atacant şi Alexandru Bodea- mijlocaş stânga. De la Jurilovca  au fost selectaţi Giuliano Schenone- mijlocaş central şi Luca Târnoveanu- fundaş stânga.

„Noi am remarcat la aceşti copii calităţile tehnice şi fizice pe care le deţin. De asemenea, am remarcat şi inteligenţa acestora pe care au arătat-o în joc. Şi modul în care au jucat în cele trei meciuri pe care le-au disputat. Totodată am remarcat şi un fundaş central, Nani Bogdan, de la Galaţi. Prea multe calităţi nu pot arăta ei la vârstele acestea, în schimb, cele câteva pe care le putem remarca contează. Încercam ca prin acele calităţi să-i selectăm şi să le dăm posibilitatea să le dezvolte ulterior”, ne-a declarat Emil Nanu, antrenorul Clubului Victoria Delta Tulcea şi referentul zonal al Federaţiei de Fotbal.

Citiţi continuarea în paginile ziarului DELTA.