Reprezentanţii Primăriei Tulcea au atras din nou atenţia asupra faptului că toate garajele din municipiu vor fi desfiinţate, iar în cazul în care acestea sunt vândute, atât  cumpărătorii cât şi vânzătorii acestor construcţii îşi asumă răspunderea asupra acestor tranzacţii, se menţionează într-un comunicat de presă. De altfel, informarea primăriei cuprinde şi mai multe afişe depistate pe mai multe garaje din municipiu, dar şi la rubricile de vânzare din site-uri specializate.

„Primăria Municipiului Tulcea informează cetăţenii cu privire la faptul că toate garajele urmează a fi desfiinţate. Prin urmare, cumpărătorii şi vânzătorii acestor construcţii îşi asumă răspunderea asupra acestor tranzacţii. Procesul de desfiinţare va fi etapizat şi, în funcţie de caz, se vor lua măsurile aferente: încetarea contractului de concesiune, desfiinţarea de către utilizatori sau autorităţi, expropriere etc. În situaţia în care construcţiile nu sunt desfiinţate la termenul notificat de DIAP, utilizatorii pot fi sancţionaţi contravenţional cu sume între 1.000 şi 100.000 lei, cuantumul urmând a fi stabilit de arhitectul-şef, în funcţie de caz. După aplicarea amenzii, construcţia urmează a fi desfiinţată de primărie pe cheltuiala utilizatorului”, a informat ieri Primăria Tulcea.

Direcţia de Întreţinere şi Administrare a Patrimoniului (DIAP) Tulcea a notificat până acum 164 de persoane care trebuie să îşi desfiinţeze garajele în termenul prevăzut, în caz contrar aceştia riscă să fie amendaţi cu sume cuprinse între 1.000 şi 100.000 lei.

În luna aprilie, consilierii locali tulceni au aprobat, în timpul unei şedinţe în plen, dezafectarea tuturor construcţiilor cu caracter provizoriu cu funcţiunea de garaje construite în municipiu, procedura de notificare a proprietarilor începând deja.

Hotărârea aprobată vizează toate garajele construite pe domeniul public şi privat al municipiului, include modelul-cadru al notificării privind desfiinţarea sau ridicarea garajului şi prevede obligativitatea aducerii terenului la starea iniţială de către deţinătorul acesteia.

Potrivit hotărârii adoptate de consilierii locali, dacă deţinătorii garajelor nu respectă notificările, primăria va desfiinţa construcţiile, iar cheltuielile vor fi suportate de proprietari.

„Până în prezent au fost notificate cu privire la desfiinţarea garajelor un număr de 164 de persoane. Un număr de 96 de astfel de construcţii se află în cartierul E3, 38 pe Aleea Merişor şi 30 pe strada Mărăşeşti”, ne-a declarat directorul adjunct al DIAP Tulcea, Bogdan Vasilescu.

Pe terenurile eliberate vor fi amenajate, într-o prima etapă, parcări, spaţii verzi şi locuri de joacă. Ulterior, odată ce vor fi disponibile surse de finanţare, Primăria Municipiului Tulcea vizează realizarea de parcări modulare multifuncţionale în cadrul unor proiecte de regenerare urbană a cartierelor.

În municipiul Tulcea, DIAP are în derulare 1.778 de contracte pentru garaje.