Atleţii de la ACS Delta Chilia Veche au participat, weekend-ul trecut, în cadrul Memorialul de Atletism pentru Juniori – 3, 2, 1, Ştefănescu Eugeniu, Ionel Ghiţă, Mihai Nistor, desfăşurat pe noul stadion de atletism Nicolae Mărăşescu din municipiul Craiova.

În cadrul competiţiei sportivii Antonio Axentiev şi Alin Şavlovschi au cucerit podiumul, aducând acasă patru medalii de aur.

Astfel, Antonio Axentiev a reuşit să obţină medalia de aur la Juniori 3, la proba de aruncare a greutăţii 4 kg. La proba de disc atletul a reuşit să se claseze tot pe locul I, fiind pentru prima dată când concurează la o astfel de probă. De asemenea, Alin Şavlovschi a reuşit să obţină două medalii de aur la probele de 1.500 m obstacolele, cu timpul 4.52.30, şi 3.000 m, cu 9.36.30, la Juniori 3. În cadrul competiţiei au participat 15 cluburi de atletism din toată ţara.

„În prima zi de concurs a plouat foarte tare şi performanţele nu au fost atât de bune. În cea de-a doua zi vremea a fost propice pentru atletism, reuşind să  obţină rezultate cu mult mai bune la probele la care au concurat. Alin Şavlovschi şi-a făcut record personal la  1.500 m obstacole, ţinând cont că nu a mai alergat la această probă. A avut şi un timp foarte bun, care ne dă speranţă la o medalie la campionatele naţionale, la această probă. Antonio Axentiev a dominat proba de greutate, dar fără a-şi îmbunătăţi performanţa, din cauza condiţiilor meteo nefavorabile. A plouat foarte tare şi se aluneca în cercul de aruncări. Nu a fost  optim pentru proba lor care este una tehnică. Cu toate acestea, rezultatele sunt foarte bune, ţinând cont că este prima dată când Antonio face probă de disc şi Alin când concurează la 1500 m obstacole”, ne-a  antrenorul sportivilor de la ACS Atletic Delta Chilia Veche, Sandu Nicolae.

Citiţi continuarea în paginile ziarului DELTA.