Unii tulceni care s-au prezentat la medicul de familie s-au izbit de uşile închise. Problema este că nu erau închise pentru pauza de masă sau pentru câteva minute în care a apărut o urgenţă în teren. Fiecare medic de familie are afişat programul în care poate fi găsit la cabinet şi intervalul orar în care se deplasează pentru munca de teren. O acţiune pe diverse probleme, desfăşurată de Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Tulcea  a scos la iveală faptul că unii medici de familie din judeţ sunt prezenţi la cabinet, în timpul programului, doar cu numele. Atunci când s-au deplasat la cabinetele medicilor pentru a discuta pe diverse probleme, doar săptămâna trecută, doi medici din municipiu şi unul din judeţ nu au fost găsiţi la cabinet. Cei trei medici de familie vor fi sancţionaţi cu 5% din valoarea per capita.

În acest context, conducerea CAS Tulcea intenţionează organizarea unei acţiuni de control care să urmărească în ce măsură medicii de familie respectă programul de lucru declarat.

„Am avut controale săptămâna trecută şi am identificat trei medici, unul din judeţ şi doi  din municipiu, care nu au respectat programul, motiv pentru care vom aplica măsurile care se impun în astfel de situaţii. Este vorba de 5% din valoarea capitaţiei pe care o are în luna în care s-a constatat lipsa de la program. Mi se pare mult ca într-o săptămână să nu găsim trei medici la cabinet în timpul programului şi de aceea cred că vom organiza şi o acţiune doar pe această tematică”, ne-a declarat directoarea CAS Tulcea, Eugenia Vasile.

Citiţi continuarea în paginile ziarului DELTA.