Selecţionata tulceană a participat weekend-ul trecut la Turneul Naţional „Campionii creează Campioni”, desfăşurată la Constanţa. Competiţia a fost  organizată de Academia de fotbal Gheorghe Hagi, în colaborare cu Victoria Delta Tulcea, şi a fost destinată copiilor născuţi în anul 2008 şi 2009. Nu mai puţin de 16 fotbalişti tulceni şi un gălăţean au fost selectaţi pentru a juca împotriva celor mai bune echipe din ţară. Fotbaliştii noştri au făcut parte din grupa A, alături de Academia Hagi I, Luceafărul D.T. Severin şi New Stars. Din grupa B, au făcut parte Academia G. Popescu, Isport Vâlcea, FC Farul şi Academia Hagi II.

Din păcate, echipa tulceană nu a reuşit să obţină niciun punct în cadrul turneului, dar experienţa acumulată a compensat.

„Nu am câştigat niciun joc, acest lucru şi prin prisma faptului că noi am făcut o selecţionată, neavând un lot de jucători numeric pentru a ne putea reprezenta la acest turneu. Noi am avut jucători şi de la Pescăruşul Sarichioi, Luncaviţa,  dar şi de la Luceafărul Galaţi. A fost un turneu bun, benefic mai ales pentru cei din judeţ care nu au mai jucat niciodată în baza sportivă de la academie. Per total, copiii s-au comportat bine, au avut atitudine şi au fost  îndrăzneţi. Faptul că nu am câştigat niciun meci nu înseamnă nimic, de la fiecare joc luăm partea pozitivă a lucrurilor. Sunt jucători care au crescut de la joc la joc”, ne-a declarat antrenorul clubului de fotbal Victoria Delta Tulcea, Iulian Nedu.

Lotul care a participat în cadrul turneului a fost format din fotbalişti de la Victoria Delta Tulcea – Drobotă Fabian, Raicu Vlad, Topalof Andrei, Surdu Rareş, Raiciu Nicea, Anghel Ayan, Bourceanu Luca, Zaharia George, David Dragoş, de la Pescăruşul Sarichioi – Pavlov Florin, Maer Tiberiu, Târnoveanu Luca, Schenone Giuliano, Bogatu Cosmin, Bodea Alexandru, de la Partizanul Luncaviţa – Costeanu Mădălin, şi de la Luceafărul Galaţi – Nani Robert.

Citiţi continuarea în paginile ziarului DELTA.