Pe locul garajelor demolate din municipiul Tulcea nu vor fi realizate blocuri sau alte investiţii private, dă asigurări primarul Ştefan Ilie. Edilul a dezminţit astfel informaţiile ce au circulat la nivel de municipiu în legătură cu aceste aspecte.

Ştefan Ilie spune că demolarea garajelor face parte dintr-un plan de resistematizare a domeniului public, prin care va fi îmbunătăţită situaţia locurilor de parcare.

„Niciodată în locul garajelor desfiinţate nu se vor construi blocuri sau alte investiţii private. Nu credeţi în minciunile promovate de cei care nu doresc dezvoltarea armonioasă a oraşului! În locul lor vom face, într-o primă etapă, parcare de tip plan la nivelul solului. Bineînţeles că numărul locurilor de parcare va creşte. În acelaşi timp lucrăm la studiul de fezabilitate, pentru că în unele zone se poate face parcare pe două niveluri şi am putea avea şi mai multe locuri de parcare. După ce vom face primele tipuri de parcări plane, vom licita pentru locuitorii de acolo, pentru că oamenii nu au unde să îşi pună, efectiv, maşinile”, a transmis primarul Ştefan Ilie.

Alte locuri de parcare vor fi amenajate pe străzile pe care va fi instituit, în perioada următoare, sens unic.

Haosul urbanistic din municipiu, sancţionat

Legat de imaginea oraşului, edilul a anunţat faptul că a sancţionat „haosul urbanistic”. Este vorba  de un agent economic care  a fost sancţionat marţi cu o amendă în valoare de 35.000 de lei, după ce a început să construiască fără autorizaţie pe strada Lacului un spaţiu dedicat unui complex de piscine.

„O suprafaţă de teren a fost terasată şi s-a construit o platformă betonată cel mai probabil pentru amplasarea a două piscine. Am semnat o nouă amendă pentru executarea fără autorizaţie a unor lucrări de construcţii pe strada Lacului. Valoarea este de 35.000 lei, cu oprirea imediată a lucrărilor, cu termen pentru intrarea în legalitate conform legislaţiei şi, în caz contrar, cu măsuri de desfiinţare a construcţiilor executate nelegal”, a declarat primarul Ştefan Ilie.

Edilul spune că nu se opune dezvoltării dar vrea să oprească construirea haotică.

„Nu ne opunem dezvoltării, însă construirea haotică şi de foarte multe ori în afara legii, a adus deja prejudicii iremediabile oraşului şi trebuie să înceteze. Dacă vrem să locuim într-un oraş civilizat, primul pas este să ne respectăm unii pe alţii. Şi asta înseamnă şi respectarea legislaţiei. Sancţionarea tuturor celor care desconsideră locuitorii oraşului continuă”, spus primarul Ştefan Ilie.

Primăria Tulcea a mai emis şi în luna aprilie a acestui an, alte trei amenzi în cazul unor executări fără autorizaţie a unor lucrări de construcţii. Valoarea totală a amenzilor se ridica atunci la 200.000 lei.