Consilierii judeţeni au atras ieri atenţia asupra stării precare a două drumuri judeţene, respectiv Cerna – Traian şi Zebil -Sarichioi, în primul caz fiind vorba despre o greşeală de execuţie a constructorului.

La punctul diverse al şedinţei extraordinare, consilierul liberal Corneliu Bejan a solicitat câteva lămuriri legate de starea celor două drumuri judeţene.

„Vreau să vă informez că porţiunea de drum Cerna -Traian s-a înrăutăţit de acum două luni de zile. Este posibil ca acest fenomen să fie explicat şi de faptul că au început să apară precipitaţii şi acestea distrug învelişul asfaltic. La ieşire din Sarichioi şi în comuna Zebil drumul este aproape impracticabil. Vreau să ştiu dacă s-a găsit cineva care să preia şi să ducă la bun sfârşit această lucrare”, a spus Corneliu Bejan.

Potrivit preşedintelui Horia Teodorescu, în ceea ce priveşte drumul Cerna – Traian este vorba despre o greşeală de execuţie a constructorului.

„În legătură cu drumul Cerna – Traian, ne-am întâlnit cu reprezentanţii firmei de construcţii şi am avut o discuţie în urmă cu circa 10 zile. Acolo a fost o greşeală de execuţie a constructorului, lucru pe care şi l-a asumat. I-am lăudat pentru ceea ce au făcut pe tronsonul de la Topolog, până acolo unde nu au avut niciun fel de sincopă. Probabil că unul dintre materiale pentru drum a fost luat dintr-o carieră nu tocmai potrivită, iar nerespectarea structurii sortului a dus la situaţia creată în momentul de faţă. CJ nu semnează niciun fel de recepţie sau situaţie până când nu aduc drumul în parametri. Au spus că îl mai lasă spre vizualizare încă o perioadă pentru a vedea unde sunt toate problemele şi unde continuă tasările şi fisurile. Le-am spus că punctul nostru de vedere este că trebuie să scoată tot şi să o ia de la capăt. Probabil că vor avea pagube financiare importante, dar este problema lor, nu a noastră. Nu ştiu dacă asfaltul mai poate fi turnat în momentul de faţă, pentru că ei urmează să mai facă şi alte excavaţii pe alte tronsoane care se fisurează sub trafic. Este un viciu de execuţie pe care firma şi l-a asumat în totalitate”, a subliniat Horia Teodorescu.

Citiţi continuarea în paginile ziarului DELTA.