Taxele de debranşare de la serviciul public de alimentare cu energie termică pentru abonaţii Energoterm SA vor creşte, potrivit unui proiect de hotărâre ce va fi supus votului consilierilor locali în şedinţa de miercuri.

Astfel, debranşarea de la instalaţia de încălzire pentru locuitorii unei garsoniere va creşte de la 72 la 77,50 de lei. Pentru un apartament cu două camere abonaţii vor plăti 107,50 de lei, faţă de 93,00 aşa cum era până acum.

Cei care locuiesc într-un apartament cu trei camere vor plăti pentru debranşare 136 de lei, faţă de 114 lei, pentru un apartament cu patru camere taxa este de 165 de lei, faţă de 134 de lei, iar pentru un apartament cu cinci camere se va achita 193 de lei faţă de 155 lei.

Până pe 15 iunie, Energoterm a înregistrat 1.207 cereri de debranşare de la sistem din partea abonaţilor.

Strategie nouă de termoficare în municipiu

Săptămâna aceasta Primăria Tulcea va semna un contract în valoare de 40.000 de lei cu firma Elsaco, din Botoşani, pentru realizarea unei strategii de termoficare a societăţii Energoterm.

„Săptămâna aceasta se va semna contractul de realizare a strategiei de termoficare, care va fi supusă aprobării Consiliului de Administraţie al Energoterm şi apoi Consiliului Local. Contractul se semnează între Primăria Tulcea care va aloca o finanţare de 40.000 de lei, Energoterm şi firma Elsaco din Botoşani. Termenul de realizare a strategiei este de 60 de zile”, ne-a declarat directorul Energoterm Tulcea, Răzvan Teodoru.

De asemenea, Energoterm va da în lucru două studii de fezabilitate, unul pentru retehnologizarea centralelor vechi şi unul pentru înfiinţarea centralelor de cvratal pe traseul CAF-ului.

Anul 2021 ar putea fi ultimul an în care va mai funcţiona Cazanul de Apă Fierbinte (CAF) al societăţii Energoterm, acesta fiind unul dintre factorii care generează cele mai mari pierderi, fiind supradimensionat prin raportare la numărul actual de consumatori.