Deoarece nu pot face educaţie doar cu amenzile, poliţiştii locali din Tulcea vor adopta o altă tactică pentru tinerii care aruncă pe jos coji de seminţe, ambalaje sau alte deşeuri. Pe lângă procesele verbale, poliţiştii locali se vor înarma cu mături şi făraşe. În acest fel, atunci când vor mai găsi tineri care mănâncă seminţe şi fac în jurul lor o mizerie de nedescris, în special pe malul lacului Ciuperca îi vor pune să măture.

„Un loc de promenadă şi de <<stat la taclale>> frecventat mai ales de tineri este malul lacului Ciuperca. Cu toate că s-au încercat discuţii cu aceştia despre păstrarea curăţeniei şi cu toate că au fost aplicate multiple contravenţii cu privire la respectarea acestor obligaţii, fenomenul acesta continuă. Vă aducem la cunoştinţă pe această cale, că persoanele care vor fi identificate că aruncă coji de seminţe, ambalaje sau alte deşeuri pe domeniul public, pe lângă amenda contravenţională vor face şi curăţenie la locul respectiv. Apelăm încă o dată la spiritul civic şi la educaţia tinerilor cu mesajul că imaginea oraşului nostru este însăşi oglinda noastră şi este modul în care suntem percepuţi de către cei care ne vizitează”, transmit reprezentanţii Poliţiei Locale Tulcea.

Potrivit noului regulament privind îmbunătăţirea activităţii de gospodărire, protecţia mediului, întreţinerea şi înfrumuseţarea municipiului Tulcea, constituie contravenţie scuipatul, suflatul nasului, aruncarea de hârtii, sticle sau a oricărui tip de ambalaj, resturi de ţigări, coji de seminţe în orice loc public sau privat de folosinţă comună.

Aceste fapte se sancţionează cu amendă de la 500 la 1.000 de lei pentru persoane fizice şi de la 1.500 de lei la 2.500 de lei pentru persoane juridice.