* Copiii au reuşit să pună Tulcea pe lista celor mai bune echipe din ţară la minivolei, obţinând medalia de bronz la Turneul Final de minivolei

Micii voleibalişti de la CSS Tulcea, câştigătorii medaliei de bronz la Campionatul Naţional de Volei desfăşurat luna trecută, au primit diplome şi dulciuri din partea primarului Ştefan Ilie.

„Am aflat povestea medaliei de bronz obţinută la Turneul Final de minivolei masculin Baia Mare 2021. Vă mulţumim, copii! Felicitări antrenorilor Valentin Nechifor  şi Constantin Burungiu pentru implicarea necondiţionată şi pasiunea pe care o împărtăşesc copiilor! Performanţele lor trebuie onorate prin implicarea noastră”, a declarat primarul municipiului Tulcea, Ştefan Ilie.

Pentru sportivi întâlnirea cu primarul municipiului şi recunoaşterea meritelor de către acesta îi stimulează pentru obţinerea cât mai multor medalii.

„A fost o bucurie pentru ei. A fost pentru prima dată când au intrat în Primărie şi au fost faţă în faţă cu domnul primar. Acest lucru îi stimulează pentru a merge mai departe în activitatea aceasta. Au primit din partea Primăriei o diplomă personalizată şi o punguţă cu diferite dulciuri pentru copii. I-am oferit şi noi domnului primar o medalie din partea noastră, dar şi un calendar personalizat cu copiii noştri, cu poze de la diferite turnee, cantonamente”, ne-a declarat antrenorul secţiei de volei a CSS Tulcea, Constantin Burungiu.

Cu ocazia întâlnirii, reprezentanţii CSS au solicitat administraţiei locale nisip proaspăt pentru terenul de volei de la Plaja Ciuperca,  construirea unor  terenuri de volei în cartiere pe suprafaţă de tartan şi accesul ocazional la bazinul de înot pe un culoar pentru stimularea performanţelor micilor voleibalişti.

„Am solicitat îmbunătăţirea situaţiei de pe plaja Ciuperca. Mai precis, să aducă  nisip proaspăt şi eventual să mai facă un alt teren de beach volei, pentru a putea desfăşura turnee pe plajă la Tulcea. De asemenea, să facă în cartiere terenuri de volei cu tartan, aşa cum regăsim şi terenuri de baschet, pentru a putea copiii să joace şi să facem selecţie. Selecţia pentru sport începe în cartiere, la locul de joacă al copilului. Şi îmi doresc să ne ofere posibilitatea să mergem o dată pe săptămână cu copiii la bazinul de înot pentru recuperare. Bineînţeles, pe viitor, ne dorim înfiinţarea unui club de seniori pentru a le oferi tinerilor voleibalişti ocazia de a juca la cel mai înalt nivel la ei acasă. Primarul a venit în întâmpinarea noastră şi a zis că o să încerce să ne ajute. A zis că sunt idei bune, dar acum urmează să le pună în practică”, ne-a spus Constantin Burungiu.

O soluţie pentru obţinerea fondurilor este depunerea unui proiect. Banii ar urma să meargă în organizarea celei de-a doua ediţii a memorialului Iulian Rădulescu.

„Ni s-a oferit posibilitatea să depunem un proiect pe Legea nr. 350, din fonduri nerambursabile. O să depunem şi noi proiect pentru a ne îmbunătăţi activitatea. Noi vrem să organizăm un memorial de volei la Tulcea în amintirea fostului antrenor Iulian Rădulescu. A fost unul dintre cei mai mari antrenori din România la nivel de juniori, cel mai bun din Tulcea. A avut foarte multe medalii, titluri de campion naţional şi a fost  antrenor la lotul naţional. Mi-a fost şi mie profesor în copilărie şi vrem să-i facem cea de-a doua ediţie a memorialului. Noi am început acum trei ani prima ediţie, dar anul trecut n-am reuşit pentru că a fost pandemia. Vrem să invităm şase echipe la Tulcea şi să jucăm aproape o săptămână volei în amintirea dânsului. Vom oferi premii şi diplome”, a adăugat antrenorul copiilor.

Lotul CSS Tulcea este format din: Andrei Grigore (căpitanul echipei), Răzvan-Andrei Buruiană, Bogdan Constantin Panait, Patric Burungiu, Andrei Postu, Albert Ciufu, Rareş Danilov, Andrei Grigore, Darius Wahba şi Mihail Popa.