Locuinţa socială a unei familii din municipiu în care până nu demult au convieţuit 11 membri a fost reparată de Primăria Tulcea. Cuplul căsătorit de 25 de ani are nouă copii, dintre care şapte minori cu vârste între 3 şi 14 ani, dar şi două fete cu vârste între 18 şi 20 de ani.

Până în anul 2014, au locuit în chirie în municipiu, după care s-au mutat în locuinţa socială în condiţii improprii. Până în prezent au locuit într-una din cele două camere, de-a lungul timpului primind sprijin atât din partea Primăriei Tulcea, cât şi a mătuşii copiilor. Recent, Primăria Tulcea a reparat acoperişul şi o cameră a locuinţei.

„Am avut parte de vizita unei frumoase familii de pe strada Toamnei, trecută prin greutăţile cotidiene şi în acelaşi timp optimistă, mai mult decât mulţi dintre noi. Familia locuieşte într-o locuinţă socială, iar toţi copiii merg la şcoală şi nu au avut niciodată conflicte sociale sau alte tipuri de reclamaţii. Este formată din 11 membri activi, harnici şi plini de bun simţ. Părinţii le sunt alături la fel ca şi foarte mulţi oameni. Să reparăm un acoperiş şi să refacem o cameră, e minimum ce putem face pentru o familie exemplu”, a declarat  primarul Ştefan Ilie.

Lucrătorii Direcţiei de Întreţinere şi Administrare a Patrimoniului au reparat una din camere, dar şi acoperişul, fiind ajutaţi de tatăl copiilor.

„Familia a făcut mici îmbunătăţiri dar nu au avut fonduri să repare şi cea de a doua cameră. Deoarece reparaţiile majore pot fi făcute de proprietar, adică de Primărie, ne-am ocupat noi. Reparaţiile s-au făcut în perioada mai-iunie cu lucrătorii de la DIAP, dar un ajutor însemnat a venit şi din partea soţului doamnei, care s-a implicat în lucrări”, a precizat directorul adjunct al DIAP Tulcea, Bogdan Vasilescu.

Sora tatălui copiilor, Mirela Preda, spune că Primăria Tulcea s-a implicat foarte mult în sprijinirea familiei şi menţionează faptul că sunt o familie unită, cei mici având rezultate bune la învăţătură.

„Primăria m-a ajutat foarte mult. Domnul Bogdan Vasilescu m-a înţeles şi m-a ajutat foarte mult atunci când am solicitat sprijinul. Tot ceea ce am făcut cu domnul Vasilescu şi domnul primar a fost pentru copii. Părinţii sunt foarte iubitori şi spun acest lucru pentru că am vrut să îi ajut adoptând ultimul copil, dar fratele meu mi-a spus că mănâncă pâine cu ceapă, dar copiii nu îi dă. Sunt copii frumoşi, educaţi şi ascultători care au obţinut premii la şcoală. Primăria le-a reparat acoperişul, apoi eu o cameră, urmând reparaţia celei de a doua camere din partea administraţiei locale. La prima cameră m-a ajutat primăria cu pietriş, ciment, iar eu i-am ajutat cu mobilierul. Mai este de muncă şi la realizarea unui gard, dar cu ajutorul lui Dumnezeu le facem pe toate”, ne-a spus Mirela Preda.