Demolarea Sălii Polivalente din municipiul Tulcea va începe cel mai probabil săptămâna aceasta, aproape toate spaţiile din clădire fiind eliberate, potrivit preşedintelui Consiliului Judeţean (CJ) Tulcea, Horia Teodorescu.

„Firma mai are de demontat obiecte din interiorul sălii şi trebuie să înceapă treaba  cât mai repede, cred că săptămâna aceasta. Spun acum un lucru care nu ne place, ne dorim să vedem sala jos cât mai repede ca să înceapă rapid lucrările. Demolarea ar trebui finalizată în două luni”, a declarat Horia Teodorescu.

Preşedintele mai spune că  imediat după demolarea clădirii în care a funcţionat Sala Polivalentă, firma care a câştigat licitaţia organizată pentru amenajarea unei noi construcţii va putea începe lucrările.

De altfel, în această perioadă bunurile existente în Sala Polivalentă au fost oferite gratuit de Consiliul Judeţean instituţiilor publice şi de învăţământ atât din municipiu cât şi din judeţ, care au nevoie de acestea în diferite activităţi.

Viitoarea sală va avea un teren principal de competiţii, înconjurat de tribune pentru spectatori şi un teren de antrenament, situat în subsolul clădirii, sub amprenta terenului principal, ambele terenuri având o suprafaţă de joc pentru handbal la dimensiuni oficiale (20 x 40 m), parcare subterană, iar capacitatea tribunelor va creşte la 4.438 de locuri.

În anul 2019, CJ Tulcea a aprobat predarea pe bază de protocol către Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, prin Compania Naţională de Investiţii (CNI), a terenului pe care se va construi noua sală polivalentă, în suprafaţă de 10.605 metri pătraţi, teren aflat în domeniul public al Judeţului Tulcea şi liber de orice sarcini.

În luna februarie a anului trecut, Horia Teodorescu a semnat, la sediul CNI, contractul de proiectare şi execuţie pentru viitoarea sală polivalentă din municipiul Tulcea.

Realizarea acestei investiţii al cărei beneficiar este CJ Tulcea a fost motivată prin faptul că, „în prezent, Sala Polivalentă nu mai corespunde cerinţelor actuale pentru desfăşurarea competiţiilor sportive, din punct de vedere al dotărilor, al dimensiunilor terenului sau al funcţionalităţii clădirii”.