Comercianţii din pieţele tulcene care vând fructe şi legume de sezon nu au fost amendaţi în urma controalelor efectuate de echipe ale Direcţiei de Agricultură Judeţeană (DAJ) Tulcea, Direcţiei Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Tulcea şi Unităţii Fitosanitare Tulcea.

În această primă etapă s-au efectuat 13 controale în pieţele tulcene, negăsindu-se neconformităţi, însă în perioada următoare vor continua astfel de controale. Producătorii care încalcă legislaţia privind etichetarea produselor şi nu au toate documentele pentru a le comercializa riscă amenzi de până la 15.000 de lei.

„S-au verificat atestatele de producător, provenienţa mărfii, sortarea pe calităţi. Se controlează lotul de legume şi fructe expuse la comercializare, e vorba despre calitate şi conformitate la standardele de comercializare, etichetarea corectă a cantităţilor de legume şi fructe autohtone sau  provenite din comerţul intracomunitar, depistarea cantităţilor de legume şi fructe provenite din import sau din comerţ, organizarea spaţiilor de vânzare distincte pentru producătorii autohtoni”, ne-a declarat directoarea DAJ Tulcea, Maria Mahu.

Citiţi continuarea în paginile ziarului DELTA.