Proiectarea parcului pentru sporturi urbane, activităţi creative şi relaxare, Gravity Park, a fost finalizată urmând faza de execuţie a lucrărilor pe amplasamentul de pe lacul Ciuperca, a anunţat primarul municipiului Ştefan Ilie.

Documentaţia tehnico-economică a investiţiei a fost realizată de  Firma Isconpro din Iaşi care a câştigat licitaţia cu o valoare ofertată de 61.000,00  de lei fără TVA.

„Proiectarea parcului a fost finalizată, urmează faza de execuţie. Tinerii tulceni vor avea un spaţiu de socializare ce va integra activităţile sportive şi evenimentele culturale. Ştiu că sunt nerăbdători, însă, pe lângă faza de proiectare, a fost nevoie să parcurgem şi alte etape mai puţin vizibile: măsurători topografice, studiu de fezabilitate, licitaţie etc. Cu o floare nu se face primăvară, tinerii tulceni au nevoie de mult mai multe spaţii dedicate lor. Vestea bună este că sunt creativi, au idei şi propuneri cărora noi suntem pregătiţi să le dăm curs”, a declarat primarul  Ştefan Ilie.

Edilul mai spune că proiectul a fost elaborat în baza cerinţelor tinerilor tulceni.

„Pentru acest proiect, am avut grijă ca arhitecţii să ţină cont de cerinţele tinerilor tulceni, practicanţi ai sporturilor urbane: pump track pentru biciclete, skate park, scenă, perete pentru graffiti, jocuri interactive, zonă de relaxare. Din punct de vedere peisagistic, a fost păstrată o zonă de vegetaţie, arborii de pe amplasament fiind integraţi în proiect pentru a oferi o zonă umbrită natural. Vor fi folosite materiale naturale şi elemente <<land art>>. Pe lângă activităţile sportive şi evenimentele artistice, se va urmări crearea unui spaţiu propice pentru relaxare şi socializare”, a precizat Ştefan Ilie.

Pe viitor, în funcţie de preferinţele şi nivelul pe care îl vor dobândi skaterii şi bikerii tulceni, administraţia locală are în vedere completarea cu alte elemente şi extinderea acestor activităţi şi în alte zone ale oraşului.

În luna februarie a acestui an, un grup de tineri pasionaţi de aceste sporturi s-au întâlnit cu primarul Ştefan Ilie, căruia i-au prezentat schiţe ale proiectului.