Accesul în zona de picnic în zona lacului Ciuperca din municipiu se va face în anumite condiţii cuprinse într-un regulament pus în dezbatere publică pe site-ul Primăriei Tulcea.

Tulcenii care vor alege să îşi petreacă timpul liber la iarbă verde, să încingă grătarele şi să folosească foişoarele vor fi nevoiţi să se programeze pe o durată maximă de 3 ore şi să prezinte buletinul. Accesul în zona de picnic se va face în mod gratuit, însă celor care doresc să folosească grătarele li se recomandă să se programeze telefonic.

Oamenii trebuie să aibă toate cele necesare pentru pre-pararea mâncării în condiţii optime, iar la finalul timpului alocat să predea foişorul pe baza actului de identitate.

În proiectul de regulament se recomandă păstrarea distanţei atât în interiorul foişorului, cât şi în exterior pentru a nu se crea aglomerări. Utilizatorii trebuie să respecte regulile de igienă, dar şi legislaţia privind consumul de băuturi şi alimente.

Programul de funcţionare pentru activităţile de picnic este în intervalul orar 09.00-21.00, de luni până duminică.

Cei care folosesc zona de picnic au mai multe obligaţii, printre care, să nu distrugă bunurile amenajate, să arunce deşeurile doar în locuri special amenajate şi selectiv, să aprindă focul doar în perimetrul zonei indicate, să lase locul curat şi să nu spele obiectele în apa lacului.

Cei care nu respectă regulile vor plăti o amendă cuprinsă între 100 şi 5000 de lei.

De asemenea, Direcţia de Întreţinere şi Administrare a Patrimoniului are obligaţia să verifice zilnic zona cu ajutorul Poliţiei Locale şi să asigure serviciul de salubritate.

Zona de picnic a fost cuprinsă într-un  proiect de reamenajare a parcului şi lacului Ciuperca care a fost finalizat luna trecută. Finanţat din fonduri nerambursabile prin FLAG Delta Dunării, proiectul conţine 10 foişoare din lemn cu acoperiş de stuf, 5 ansambluri de grătar cu masă şi spălător, un modul loc de joacă şi un debarcader cu ambarcaţiuni de agrement.