Antreprenorii din domeniul construcţiilor şi-au desemnat reprezentantul în Consiliul Consultativ al oamenilor de afaceri la nivelul municipiului, în persoana lui Remus Grecu, general manager în cadrul SC Omni Consulting SRL Tulcea.

Remus Grecu spune că oraşul are nevoie de atragerea de  investiţii necesare dezvoltării domeniului construcţii, dar şi a municipiului.

„Problemele pe care le întâlnim sunt dinamice, cu caracteristici diferite şi cu soluţii diferite, dar, breasla noastră depinde pe toate ramurile de investiţiile care se fac, actuale şi viitoare, în acest oraş. Ştiu că rolul nostru este unul consultativ, dar, vom cere şi cu această ocazie, reprezentanţilor Primăriei Tulcea, atragerea cât mai multor investiţii în oraşul nostru, cu toate formele de finanţare posibile, publice, private, chiar publice-private, cu fonduri europene, de stat. Fără aceste investiţii, noi constructorii, nu ne putem desfăşura activitatea şi nici nu ne putem dezvolta, nici noi şi nici acest oraş. Cu siguranţă, în întâlnirile viitoare vom expune toate problemele şi provocările mai detaliat cu care se confruntă activitatea noastră, domeniul construcţiilor în oraşul Tulcea”, ne-a declarat Remus Grecu, general manager în cadrul SC Omni Consulting SRL Tulcea.

Antreprenorul spune că va transmite reprezentanţilor Pri-măriei toate problemele cu care se confruntă breasla constructorilor.

„Breasla constructorilor este formată din constructori rezidenţiali, industriali dar şi de constructorii navali, activitate importantă a oraşului Tulcea şi toate subramurile acestora. Voi reprezenta toate aceste ramuri şi subramuri şi voi înainta toate problemele importante ale noastre în relaţia pe care o avem, de acum, mai directă, cu reprezentanţii Primăriei”, a precizat Remus Grecu.

City managerul Nicolae Bibu estimează că până la finalul lunii august se va finaliza formarea Consiliului Consultativ.

„În urma întâlnirilor avute în ultima săptămână, concluzia este aceea că, deşi oraşul este mic, până acum nu a existat colaborare între membrii acestor sectoare de activitate. Cu toate că problemele lor sunt comune, întâlnirile organizate de noi le-au oferit multora dintre ei prilejul de a face cunoştinţă. Am reiterat propunerea unui alt fel de comunicare între instituţie şi mediul de afaceri local. O parte din problemele lor pot fi rezolvate prin găsirea unor soluţii la nivel local. Spre exemplu, toţi angajatorii se confruntă cu problema lipsei de personal. Soluţia noastră este ca, odată ce vor fi disponibile sursele de finanţare europene, să înfiinţăm campusuri pentru aria studiilor profesionale din domeniile economice reprezentative judeţului nostru şi al celor limitrofe”, a transmis Nicolae Bibu.