Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Tulcea a făcut de la începutul anului plăţi în valoare de peste 19 milioane de lei pentru concedii medicale, angajatorilor care au solicitat acest lucru.

„De la 1 ianuarie şi până în prezent am făcut plăţi în valoare de 19.653.652 lei. Urmează ca până la sfârşitul lunii iulie să mai facem plăţi de 3.032.718 lei pentru cereri depuse de angajatori în luna aprilie şi parţial luna mai. Totalul plăţilor la 31 iulie va fi de 22.686.370 lei”, ne-a declarat directoarea CAS Tulcea, Eugenia Vasile.

Astfel, medicii curanţi vor întocmi un plan de urmărire a evoluţiei bolii, iar perioadele de concediu medical pentru fiecare episod de boală se vor acorda în cel puţin două etape.

Medicul de familie tulcean, dr. Constantin  Ciureanu susţine noile reglementări.

„Modificările aduse prin ordonanţa de urgenţă sunt corecte şi necesare, care clarifică anumite lucruri, responsabilizează furnizorul de concedii medicale cât şi pe pacient şi dacă este cazul se aplică sancţiuni. Se introduc prevederi privind starea de sănătate, monitorizarea evoluţiei bolii în etape de scurtă durată în vederea recuperării capacităţii de muncă a persoanelor asigurate. Apare ca noutate obligaţia întocmirii unui plan de urmărire a evoluţiei bolii cu indicaţii terapeutice pe care pacientul are obligaţia să le respecte. Şi până la ora actuală eu făceam pentru fiecare pacient în parte un plan terapeutic, dar acum trebuie cuprinse într-un document. Pacientul trebuie să respecte un eventual regim dietetic şi în unele cazuri izolarea la domiciliu”, ne-a declarat dr. Constantin Ciureanu.

Citiţi continuarea în paginile ziarului DELTA.