Între 60 şi 80 de locuri de parcare sunt în curs de amenajare pe strada Meduzei din cartierul E3. Noua parcare este amenajată în locul garajelor, care au fost deja demolate.

„Au fost desfiinţate şi ultimele două garaje din zona strada Meduzei din cartierul E3. A început amenajarea parcării. Marţi s-a intervenit cu buldoexcavatorul pentru a curăţa resturile de moloz. Ieri a fost programată vizita în teren a proiectantului, în urma căreia se va trece imediat la nivelarea şi sistematizarea terenului. Odată pregătit terenul, se trece la pietruire şi asfaltare”, a declarat primarul Ştefan Ilie.

Edilul spune că tot mai mulţi proprietari de garaje înţeleg necesitatea demersurilor de desfiinţare a imobilelor.

„Tot mai mulţi proprietari înţeleg faptul că trebuie să facem acest pas în beneficiul întregii comunităţi. Mai multe locuri de parcare înseamnă şi trotuare eliberate de maşini, astfel încât pietonii să poată circula civilizat în fiecare cartier al oraşului. Copiii noştri trebuie să circule în siguranţă. Părinţii trebuie să-i poată plimba pe cei mici în cărucior. Persoanele cu deficienţe locomotorii şi vârstnicii trebuie să aibă libertate de mişcare. Trebuie să luăm în calcul şi aspectul estetic al cartierelor, care va fi îmbunătăţit simţitor”, a transmis Ştefan Ilie.

Direcţia de Întreţinere şi Administrare a Patrimoniului (DIAP) Tulcea a notificat, până la jumătatea acestei luni, 82 de persoane care trebuie să îşi desfiinţeze garajele în termenul prevăzut, în caz contrar aceştia riscă să fie amendaţi cu sume cuprinse între 1.000 şi 100.000 lei. Construcţiile au fost identificate pe Aleea Meduzei, Aleea Merişor şi strada Mărăşeşti.

Pe terenurile eliberate vor fi amenajate, într-o prima etapă, parcări, spaţii verzi şi locuri de joacă. Ulterior, odată ce vor fi disponibile surse de finanţare, Primăria Municipiului Tulcea vizează realizarea de parcări modulare multifuncţionale în cadrul unor proiecte de regenerare urbană a cartierelor.

În municipiul Tulcea, DIAP are în derulare 1.778 de contracte pentru garaje.