Antreprenorii din domeniul întreţinerii şi reparării autovehiculelor şi-au desemnat reprezentantul în Consiliul Consultativ al oamenilor de afaceri la nivelul municipiului Tulcea, în persoana lui Cristian Dimitriu, administratorul Siruti Motorsport Garage.

În perioada următoare, Cristian Dimitriu îşi propune să ia legătura cu toţi reprezentanţii de service-uri auto din oraş pentru a stabili care sunt problemele cu care se confruntă fiecare.

„Dorinţa mea este să trec pe la fiecare coleg de breaslă să vedem care sunt problemele lor pentru că fiecare unitate are probleme oarecum diferite. Eu ca şi poziţie sunt limitrof. Am clienţi care vin cu autoturisme abia cumpărate care nu au numere şi am nevoie de exemplu să pot face probe cu maşina. Sunt situaţii în care vin şi lasă autoturismul câteva luni până îl ia înapoi. Următoarea întâlnire o să fie cam peste două luni, timp în care vom încerca să punem la punct mai multe aspecte şi voi încerca să iau legătura cu toţi responsabilii de service-uri”, ne-a declarat Cristian Dimitriu.

Una dintre cele mai stringente probleme ale reprezentanţilor din acest domeniu este lipsa forţei de muncă, în cadrul societăţii Siruti Motorsport Garage fiind angajate în prezent persoane din Egipt.

„Forţa de muncă este cea mai mare problemă în momentul de faţă în orice activitate din România. Momentan cred că sunt singurul service din oraş care aduce personal străin. Am doi egipteni şi urmează să mai vină încă trei. Am putea încerca împreună cu Primăria să facem nişte locaţii de practică pentru ca acest domeniu să fie mai atractiv pentru cei tineri”, a precizat Cristian Dimitriu.

În ceea ce priveşte înfiinţarea Consiliul Consultativ al oamenilor de afaceri, reprezentantul societăţii spune că „orice schimbare este bine venită”.

„Orice schimbare este bine venită, dar vom vedea în funcţie de munca noastră şi de dorinţa dânşilor de a ne da curs solicitărilor pentru rezolvarea problemelor. Ca şi propunere de a se forma Consiliul Consultativ mie mi se pare una decentă, iar dacă în alte părţi au avut reuşită trebuie să meargă şi la noi”, a spus Cristian Dimitriu.

Reprezentanţii Primăriei Tulcea estimează că până la finalul lunii august se va finaliza formarea Consiliului Consultativ, care va cuprinde 11 persoane din diverse domenii de activitate.