Turiştii dar şi localnicii din Delta Dunării sunt aşteptaţi sâmbătă, 31 iulie, la cea de a VI-a ediţie a Festivalului Borşului pescăresc ucrainean din Sulina.

Evenimentul care pune în valoare multiculturalitatea şi tradiţiile ucrainenilor din judeţul nostru este organizat de Uniunea Ucrainenilor din România (UUR) Filiala Tulcea.

Evenimentul se va desfăşura la Casa Sibiană din Sulina care pune la dispoziţie un loc cu iarbă verde unde se pot întinde ceaunele cu ciorbă de peşte.

Echipele participante din organizaţiile locale ale Uniunii din Tulcea, Chilia, Pardina, Sulina, Crişan, Fântâna Mare, Ciucurova, Murighiol şi Caraorman se vor prezenta sâmbătă,   începând cu ora 9.00, la startul acţiunii de preparare a borşului de peşte, pentru a satisface atât gustul juriului cât şi al publicului.

„A VI-a ediţie a Festivalului va începe la ora 9.00 cu împărţirea produselor necesare preparării ciorbei de peşte către echipele care vor găti. În jurul orei 10.00 începe prepararea borşului de peşte după care se va proceda la premiere. Se vor da diplome de participare celor care au gătit. Se va forma un juriu din trei persoane, probabil din rândul invitaţilor, care vor degusta ciorbele”, ne-a declarat preşedintele Uniunii Ucrainenilor din România Filiala Tulcea, Lucica Gherman.

Citiţi continuarea în paginile ziarului DELTA.