Fotbaliştii grupei 2005-2006-2007, de la clubul Victoria Delta Tulcea au reuşit să se claseze pe locul I la Turneul „Junior’s Cup” 2021, care s-a desfăşurat weekend-ul trecut  la Braşov.

Turneul a fost organizat în cadrul stagiului de pregătire la care a participat grupa U17 în perioada 16-23 iulie, la Moeciu.

Fotbaliştii clubului Victoria Delta Tulcea s-au întâlnit cu echipele Kids Tâmpa Braşov, FC Voluntari, LPS Suceava, AS SR Braşov  şi Corona Braşov. S-a jucat în sistem fiecare cu fiecare, iar în urma rezultatelor s-a stabilit clasamentul final. Vulturii noştri nu au pierdut niciun joc, reuşind două victorii şi trei meciuri de egalitate.

În primul meci, disputat cu Corona Braşov, echipa tulceană a reuşit să obţină scorul 1-0, golul fiind marcat de Daniel Mocanu. Al doilea meci s-a jucat cu AS SR Braşov, scorul fiind de 2-2, după un gol marcat Cristian Cicîrîc şi un autogol, după o lovitura de colţ executată de acelaşi sportiv. Echipa tulceană a reuşit să câştige şi cel de-al treilea meci disputat cu Kids Tâmpa Braşov, scorul fiind de 2-1, cu două goluri marcate de  Düzel Emre. În penultimul joc, fotbaliştii tulceni s-au întâlnit cu FC Voluntari, locul 5 în topul Academiilor de fotbal. Scorul final a fost egal, de 1-1, golul fiind  marcat de  Daniel Mocanu. Ultimul meci s-a finalizat tot cu un scor la egalitate, de 2-2 cu LPS Suceava, golurile fiind marcate de Mocanu Daniel şi Cristian Cicîrîc. Trebuie menţionat că Cristian Cicîrîc a fost desemnat cel mai bun jucător al turneului.

„În principiu, noi am plecat într-un stagiu de pregătire la Moeciu. A fost o pre-gătire centralizată, obiectivul nostru a fost de a  pregăti echipa într-un stagiu de cantonament pentru partea fizică. Acest turneu a venit ca un bonus al muncii şi al sacrificiului, iar acest lucru nu face decât să ne bucure şi să ne dea mai multă încredere. Toate jocurile au fost dificile, deoarece venim după un stagiu de şapte zile de pregătire intensă, cu două antrenamente pe zi desfăşurate  la munte. E clar că pentru noi toate jocurile au fost grele, din punct de vedere fizic, cu o încărcătură destul de mare. La acest segment de vârstă să joci două jocuri, respectiv patru, presupune un efort destul de ridicat. Ne bucurăm că am câştigat acest turneu, fiind primul la grupa 2005-2006. Noi am mai jucat finale, în schimb acesta este primul turneu pe care l-am câştigat şi ne bucură foarte mult această reuşită. Toată lumea a făcut sacrificii, iar  într-un timp destul de scurt am reuşit să aducem echipa la un nivel bun din  punct de vedere fizic, psihic şi tactic”, ne-a declarat antrenorul sportivilor de la Victoria Delta Tulcea, Iulian Nedu.

Citiţi continuarea în paginile ziarului DELTA.