Designeri din ţară şi din judeţul Tulcea vor participa la Târgul de creaţii de autor „Iarmaroc Design Fair”, organizat în perioada 14-15 august, la Casa Avramide, acesta fiind unul dintre evenimentele dedicate Zilelor Municipiului Tulcea.

„Ideea a fost lansată de către un designer vestimentar din Tulcea care a propus organizarea unei prime ediţii a unui astfel de eveniment, urmând ca ulterior să devină manifestare anuală”, ne-a declarat Ştefan Caraman, consilierul primarului municipiului.

În cadrul târgului, la care până acum au confirmat prezenţa 11 artişti, vor fi expuse obiecte de design, bijuterii de autor, creaţii vestimentare, dar şi bunătăţi.

„Acest târg ar reprezenta o întâlnire cu designerii din România şi cu creaţiile lor – obiecte de design, bijuterii de autor, creaţii vestimentare, bunătăţi etc. Produsele comercializate sunt obiecte autentice, concepute şi fabricate în România, obiecte de serie mică, unicat sau personalizate. Datorită acestui eveniment Tulcea ar putea intra în circuitul evenimentelor de design la nivel naţional”, se arată în proiectul de hotărâre ce va fi supus votului consilierilor locali în şedinţa de joi.

Prin proiect se va aproba asocierea Municipiului Tulcea cu Institutul de Cercetări Eco-Muzeale „Gavrilă Simion” Tul-cea, instituţie de care aparţine  Casa Avramide, în vederea organizării târgului.

Din programul Zilelor Municipiului nu vor lipsi nici spectacolele şi terasele cu mici şi bere, program ce va fi stabilit de autorităţile locale în câteva zile.

Din cauza pandemiei, anul trecut, toate manifestările cultural-artistice din municipiul Tulcea au fost anulate, sumele destinate iniţial acestor evenimente fiind alocate pentru subvenţia necesară căldurii furnizate în sistem centralizat, dar şi Spitalului Judeţean de Urgenţă, care avea nevoie de ventilatoare mecanice.

În anul 2019, circa 10.000 de tulceni au fost prezenţi la cele două seri de concerte din cadrul Zilelor Municipiului ce s-au desfăşurat în zona aferentă lacului Ciuperca. Suma alocată a fost atunci de circa 50.000 de euro.

Zilele Municipiului Tulcea se organizează anual în perioada 12-15 august, ultima zi a evenimentului fiind cea în care creştinii o sărbătoresc pe Sfânta Maria, ocrotitoarea marinarilor de pretutindeni.