„Am solicitat să văd care sunt exact efectele şi distrugerile pentru a lua o decizie”

Situaţia şacalilor din Deltă va fi prezentată de guvernatorul Administraţiei Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării (ARBDD), Atena-Adriana Groza, în cadrul şedinţei  Colegiului Ministerului Mediului Apelor şi Pădurilor, de săptămâna aceasta.

Guvernatorul ARBDD susţine că pentru a se găsi o soluţie sunt necesare  mai multe date de aceea a  solicitat o evaluare a populaţiei de şacali.

„Pentru a găsi o soluţie la problema şacalului este nevoie de un pic mai multe date. Din datele pe care le am de la Administraţie, comunităţile locale nu au făcut sesizări către ARBDD privind atacurile. Este nevoie de un studiu privind situaţia speciilor din Deltă. Am solicitat o evaluare a populaţiei de şacali, am solicitat să văd care sunt exact efectele şi distrugerile pentru a lua o decizie. Problema o voi discuta în Colegiul Ministerului de săptămâna aceasta, cu domnul ministru, deoarece Consiliul Judeţean acolo a trimis solicitarea, şi nu către ARBDD. Nu ştiu exact ce stă în spatele adresei de la CJ”, a declarat Atena-Adriana Groza, ieri, la sfârşitul întâlnirii cu oficialităţile publice tulcene ce a avut loc la sediul Prefecturii Tulcea.

Atena-Adriana Groza a mai menţionat faptul că deciziile pe care le va lua din acest moment ARBDD vor fi bazate pe discuţii cu reprezentanţii Consiliului Ştiinţific şi cei ai Consiliului Consultativ.

„Aceste decizii sunt de management curent. Sunt situaţii de acest fel care vor apărea tot timpul. Toate deciziile pe care le va lua din acest moment ARBDD vor fi bazate pe analize detaliate, discuţii cu Consiliul Ştiinţific şi prin discuţii în Consiliul Consultativ. Acest Consiliu nu va mai fi unul formal cu 20 de instituţii pe care nu pot să le chem în acelaşi timp la masă”, a spus Atena-Adriana Groza.

Citiţi continuarea în paginile ziarului DELTA.