Ieri, la Tulcea a avut loc conferinţa de finalizare a proiectului „Modernizare Infrastructură de Transport Regional pe traseul Vişina – Ceamurlia de Sus”, prin care au fost modernizate  peste 25 kilometri de drum judeţean.

Este vorba despre un proiect care are drept obiectiv creşte-rea gradului de accesibilitate a zonelor rurale situate în proximitatea coridorului TEN-T (Constanţa – Tulcea – Brăila – Galaţi), prin modernizarea drumului judeţean DJ 222 Vişina – Ceamurlia de Jos. Cu peste 40 de milioane de lei, fonduri europene, s-a reuşit, astfel, modernizarea a peste 25 kilometri de drum judeţean, care deservesc o populaţie de aproape 12.000 de persoane, asigurând accesibilitatea unei zone rurale la coridorul Constanţa – Tulcea.

În cadrul evenimentului, administratorul public al judeţului Tulcea Dumitru Mergeani a precizat faptul că instituţia Consiliului Judeţean Tulcea a utilizat toate oportunităţile de finanţare deschise în ultimii ani şi a reuşit realizarea unor proiecte de investiţii de maximă importanţă pentru evoluţia economică a judeţului.

„Consiliul Judeţean Tulcea a utilizat toate oportunităţile de finanţare deschise în ultimii ani şi a reuşit, iată, realizarea unor proiecte de investiţii de o importanţă majoră pentru judeţul nostru. Nu cred că a existat linie de finanţare pe care să fi putut aplica şi să nu accesăm sume în vederea dezvoltării judeţului. Trebuie să recunoaştem că fără fondurile europene nu am fi putut finanţa toate proiectele pe care le implementăm în această perioadă. Aş dori, în acest sens, să felicit echipa de specialişti din cadrul Consiliului Judeţean pentru profesionalismul de care a dat dovadă”, a transmis Dumitru Mergeani, administrator public al judeţului Tulcea.

Prezent la conferinţa organizată cu ocazia finalizării investiţiei, Eugen Ion, primar al comunei Jurilovca (beneficiar direct al proiectului) a vorbit despre importanţa realizării investiţiilor în infrastructura de transport, dar şi despre rolul esenţial pe care îl are comunicarea corectă a informaţiilor despre proiectele implementate în beneficiul locuitorilor judeţului Tulcea.