Tradiţia autentică a împletirii papurei va putea fi descoperită de tulceni, pe 14 şi 15 august, în cadrul Târgului Iarmaroc Design Fair, organizat pe esplanada şi curtea Casei Avramide în contextul Zilelor Municipiului.

La eveniment vor participa 15 designeri din toată ţara, printre care şi ,,Păpureşti”, un mic atelier din judeţul Tulcea. Este vorba despre tradiţia împletirii papurei redescoperită şi pusă în valoare într-un mic atelier din Frecăţei.

„Un meşteşug care se pierde în istorie, dar este regăsit şi adus în actualitate prin efortul unor oameni care au căutat să refacă etapele şi procesul de împletire a papurei după metode tradiţionale, cu instrumente tradiţionale, într-o încercare de a da forme, locuri şi funcţii noi acestui material, de a folosi textura şi căldura acestei plante în contexte moderne, autentice, potrivite lumii în care trăim”, spun organizatorii.

Iarmaroc Design Fair este organizat de Primăria Tulcea în parteneriat cu ICEM Tulcea.

În cadrul târgului vor fi expuse obiecte de design, bijuterii de autor, creaţii vestimentare, dar şi bunătăţi.

Târgul  reprezintă o întâlnire cu designerii din România şi cu creaţiile lor – obiecte de design, bijuterii de autor, creaţii vestimentare, bunătăţi etc. Produsele comercializate sunt obiecte autentice, concepute şi fabricate în România, obiecte de serie mică, unicat sau personalizate.