Taximetriştii tulceni nu sunt de acord cu reducerea numărului de licenţe, prevedere propusă în proiectul regulamentului privind organizarea şi executarea serviciului de transport în regim de taxi ce urmează a fi supus dezbaterii publice.

Acest aspect, dar şi alte propuneri, precum majorarea tarifului de taxi, au fost discutate, marţi seara, în cadrul unei întâlniri organizate de Daniel Trofim, reprezentantul taximetriştilor în Consiliul Consultativ al oamenilor de afaceri tulceni.

„Eu am adunat toate dorinţele lor şi le voi prezenta pe data de 23 august în faţa autorităţilor, atunci când am fost invitaţi la discuţii, unde sperăm să cădem de comun acord în privinţa regulamentului pentru a funcţiona în legalitate în oraşul nostru. Taximetriştii vor să muncească, să câştige o pâinică, iar autorităţile să nu reducă numărul de autorizaţii, decât în mod natural. Fiecare taximetrist a făcut o investiţie, a cumpărat o maşină şi sunt multe clase sociale care îşi întreţin familia cu munca de taxi. O altă dorinţă este majorarea tarifului, pentru că avem unul foarte mic în Tulcea şi nu facem faţă cheltuielilor. Dacă se poate de la 2,80 lei la 3,30 lei, deoarece combustibilul a ajuns la un preţ destul de ridicat. Natura geografică a municipiului este deluroasă şi avem cheltuieli foarte mari. Noi plecăm cu o cursă din centru, mergem spre extremităţile municipiului, iar ulterior trebuie să ne întoarcem într-o staţie”, ne-a declarat Daniel Trofim.

Primarul municipiului Ştefan Ilie i-a invitat la discuţii pe reprezentanţii asociaţiilor profesionale ale taximetriştilor însoţiţi de câte doi transportatori autorizaţi afiliaţi fiecărei asociaţii şi de doi transportatori autorizaţi care nu sunt afiliaţi la nicio asociaţie,  în data de 23 august, începând cu ora 10.00 la sala de şedinţe a primăriei.

Citiţi continuarea în paginile ziarului DELTA.