* Dacă nu o fac, Primăria Tulcea va desfiinţa construcţiile, iar cheltuielile vor fi suportate de deţinători

Cetăţenii care deţin garaje pe strada Mărăşeşti, porţiunea dintre străzile Davila şi  C.A. Rosetti, şi nu vor să îşi desfiinţeze construcţiile până pe data de 28 august, vor plăti demolarea realizată de Primăria Tulcea.

„Deţinătorii de garaje din strada Mărăşeşti, porţiunea dintre străzile Davila şi C.A. Rosetti, au termen de finalizare a lucrărilor de desfiinţare până în data de 28 august. În cazul nerespectării notificărilor, Primăria Tulcea va desfiinţa construcţiile, iar cheltuielile vor fi suportate de deţinători. În zona Mărăşeşti avem o investiţie de asfaltare care a început, iar garajele încurcă aceste lucrări. Noi am trimis 5 somaţii, dar nu au fost desfiinţate decât 2-3 garaje”, ne-a declarat primarul Ştefan Ilie.

Pe strada Mărăşeşti există garaje care afectează infrastructura edilitară. Unul dintre acestea  este amplasat pe un cămin de captare a apelor pluviale.

„Reiterăm cu fermitate decizia de desfiinţare a garajelor. Nerespectarea termenelor nu face decât să întârzie amenajările în detrimentul celorlalţi locuitori din zonele respective. Mai mult, în zona menţionată există garaje a căror construcţie afectează infrastructura edilitară – se poate observa un garaj amplasat pe un cămin de captare a apelor pluviale”, a transmis primarul Ştefan Ilie.

Edilul a mai anunţat faptul că strada Mărăşeşti a fost eliberată de garaje şi s-a turnat un prim strat de asfalt.

„Strada Mărăşeşti, paralelă cu strada Babadag, în spatele clădirii CEC, a fost eliberată de garaje. S-a turnat un prim strat de asfalt, s-au montat borduri şi s-a început execuţia de parcări înierbate. Acest tip de parcare prezintă mai multe avantaje – filtrarea apei din precipitaţii, costuri mai mici de realizare şi păstrarea unei zone verzi. Vrem mai multe locuri de parcare. Vrem să eliberăm trotuarele de maşini astfel încât şi copiii să poată circula în siguranţă. Avem nevoie de mai multe spaţii verzi. Vrem un oraş civilizat. Ca toate acestea să se întâmple, trebuie să dăm toţi dovadă de bunăvoinţă”, a precizat Ştefan Ilie.

Pe strada Mărăşeşti se demolează în această perioadă 55 de garaje, iar pe strada Merişor alte 17 garaje. Reamintim că pe strada Meduzei au fost demolate 43 de garaje şi se lucrează la amenajarea a 70 de locuri de parcare, dar şi a unor spaţii verzi.

Direcţia de Întreţinere şi Administrare a Patrimoniului (DIAP) Tulcea a notificat, până la jumătatea lunii iulie, 82 de persoane care trebuie să îşi desfiinţeze garajele în termenul prevăzut, în caz contrar aceştia riscă să fie amendaţi cu sume cuprinse între 1.000 şi 100.000 lei.

În municipiul Tulcea, DIAP are în derulare 1.778 de contracte pentru garaje.