La mai puţin de o lună de zile până la începerea noului an şcolar, un număr de 13  unităţi de învăţământ din judeţul Tulcea nu au autorizaţie sanitară de funcţionare, iar nouă nu deţin  autorizaţii de securitate la incendiu.

Potrivit unei situaţii transmise de Direcţia de Sănătate Publică Tulcea, în majoritatea cazurilor, principalele motive pentru care şcolile şi grădiniţele nu au primit autorizaţie sanitară de funcţionare le reprezintă lipsa sursei de apă şi vechimea clădirilor.

„În judeţul Tulcea în anul şcolar 2020 -2021, au funcţionat un număr de 141 unităţi de învăţământ, 128 autorizate sanitar si 13 neautorizate sanitar. Cele 13 unităţi de învăţământ nu au primit autorizaţie sanitara din următoarele motive: lipsa sursei de apa, clădiri vechi,nereabilitate, grupuri sanitare necorespunzătoare, în exteriorul clădirii, nerespectarea lucrărilor prevăzute in proiectul de reabilitare. Depun documentaţia la DSP atunci când îndeplinesc condiţiile de obţinere a autorizaţiei sanitare de funcţionare. Nu este un termen limită”, ne-a declarat directoarea DSP Tulcea, Mihaela Nicolau.

Citiţi continuarea în paginile ziarului DELTA.