Viceprimarul George Şinghi: „Luna aceasta vom finaliza amenajarea locurilor de parcare şi asfaltarea străzii”

Cele peste 50 de garaje de pe strada Mărăşeşti din municipiu au fost demolate, în prezent lucrându-se la reabilitarea sistem rutier, iar pe parcursul acestei luni vor fi marcate şi noile locuri de parcare, potrivit viceprimarului George Şinghi.

„Pe strada Mărăşeşti toţi cetăţenii au înţeles şi şi-au dezafectat garajele într-un timp record. Lucrarea de asfaltare a început pe una dintre alei, respectiv porţiunea mai sus de CEC este asfaltată deja. Pe porţiunea din spatele blocurilor de pe strada Babadag s-au demolat garajele şi se cară molozul rămas, după care se va reface infrastructura cu strat de piatră şi apoi asfalt. După aceste lucrări urmează marcarea locurilor de parcare de către cei de la Direcţia de Întreţinere şi Administrare a Patrimoniului. În cursul lunii septembrie cred că vom termina”, ne-a declarat George Şinghi.

Pe strada Mărăşeşti au existat garaje care au afectat infrastructura edilitară, în urma demolărilor fiind descoperit un canal de preluare a apelor pluviale.

„Cu această ocazie a fost descoperit în spatele fostelor garaje, la baza zidului de sprijin şi un canal de preluare a apelor pluviale, care va fi repus în funcţiune. Trebuie să înţelegem că locurile publice nu sunt ale nimănui, ci sunt ale noastre, ale tuturor!”, a transmis viceprimarul George Şinghi.

Strada va fi amenajată în totalitate, conform investiţiei ,,Reabilitare sistem rutier Strada Mărăşeşti”, în valoare totală de 1.747.845.,47 lei cu TVA.

Pe strada Mărăşeşti s-au demolat  în această perioadă 55 de garaje, iar pe strada Merişor se demolează alte 17 garaje. Reamintim că pe strada Meduzei au fost demolate 43 de garaje şi se lucrează la amenajarea a 70 de locuri de parcare, dar şi a unor spaţii verzi.

Direcţia de Întreţinere şi Administrare a Patrimoniului (DIAP) Tulcea a notificat, până la jumătatea lunii iulie, 82 de persoane care trebuie să îşi desfiinţeze garajele în termenul prevăzut, în caz contrar aceştia riscă să fie amendaţi cu sume cuprinse între 1.000 şi 100.000 lei.

În municipiul Tulcea, DIAP are în derulare 1.778 de contracte pentru garaje.

Reabilitarea Grădiniţei nr. 13, în linie dreaptă

Ieri, primarul Ştefan Ilie împreună cu viceprimarul George Şinghi au efectuat o vizită în teren pentru a vedea stadiul lucrărilor de reabilitare şi extindere a Grădiniţei cu program prelungit nr. 13, de pe Aleea Trifoiului din municipiul Tulcea.

„La începutul anului investiţia era în pericol de a fi blocată, deoarece pentru a putea realiza construcţia nou propusă, conform proiectului tehnic, în zona de sud-est a obiectivului trebuia realizat un zid de sprijin. Acesta nu se putea construi deoarece la o distanţă foarte mică se aflau garaje, iar riscul de prăbuşire era iminent. Mulţumim locuitorilor care şi-au desfiinţat garajele şi care au contribuit astfel la continuarea lucrărilor pentru acest obiectiv deosebit de important!”, a transmis primarul Ştefan Ilie.

Valoarea contractului de finanţare a proiectului este de  4.938.055,24 lei fără TVA, iar cea a contractului de  execuţie a lucrărilor este de  3.441.837,53 lei fără TVA.

Termenul de  finalizare a execuţiei lucrării este în luna  mai 2022.