RowmaniaFest începe astăzi de la ora 15.00, cu concursul de vâslit în canotci pe lacul Ciuperca intitulat Descoperă Rowmania. Acesta va fi urmat de un spectacol pe Gara Tulcea şi de proiecţia filmului „Ro-mânia sălbatică”, de Dan Dinu şi Cosmin Dumitrache.

Mâine dimineaţă va fi ecologizată promenada din zona Zaghen, iar după-amiază va avea loc demonstraţia copiilor din clubul Călăuzele apelor.

Tot mâine, de la ora 18.00, Casa Avramide va găzdui deschiderea oficială a festivalului care va consta în vernisarea expoziţiei „Navigaţia pe Dunăre”, curatoriată de Institutul Cultural Maghiar din Bucureşti, iar la 19.30, Gara CFR va găzdui concertul trupei Subcarpaţi.

Evenimentele organizate la Tulcea se vor încheia luni dimineaţa cu o conferinţă pe tema dezvoltării durabile, la ora 13.00 participanţii reuniţi în caravana Apele Unite ale României urmând să plece, pe Dunăre, într-o tură de vâslit de patru zile până la Sfântu Gheorghe.

În perioada desfăşurării Festivalului Rowmania cetăţenii au la dispoziţie două corturi de vaccinare şi testare anti-COVID-19 în zona Gării CFR din municipiu.

Cortul de vaccinare anti-COVID-19 le oferă participanţilor la eveniment posibilitatea de a se imuniza cu serurile Pfizer sau Johnson&Johnson şi sunt deschise astăzi şi mâine  între orele 14.00 şi 20.00. Cortul de testare anti-COVID-19 va funcţiona între orele 14.00 şi 22.00, iar preţul unui test rapid antigen este de 50 de lei.

Participanţii la concertul de duminică trebuie să deţină certificat digital de vaccinare anti-COVID-19, dovada trecerii prin boală sau rezultatul testului rapid valabil 24 de ore.