Tulceanca Nicoleta Ciortan a participat weekend-ul trecut la Campionatul Mondial de Alergare Montana Masters, care s-a desfăşurat în Austria, reuşind să obţină medalia de bronz la proba de 7,5 km cu echipa României alături de Simona Slădaru şi Ionela Alexandru, la categoria 40-45 de ani. De asemenea, sportiva a reuşit să se claseze şi pe locul IV în cadrul aceleiaşi probe, dar la individual. În cadrul campionatului mondial au participat 21 de naţiuni şi 615 concurenţi la toate categoriile de vârstă. Startul s-a de la staţia de munte Kreuzjoch din Centrul de drumeţii Schlick 2000, pe un traseu de 7,4 kilometri care a implicat o urcare de 775 de metri. Linia de sosire s-a aflat la 2.136 metri deasupra nivelului mării.

„A fost o cursă foarte grea pentru mine având în vedere că nu am avut pregătirea necesară, fiind anunţată din scurt despre competiţie. Am reuşit să obţin locul IV la individual şi locul III şi medalia de bronz cu echipa. Am concurat alături de Ionela Alexandru de la Bucureşti, legitimată la Sportul Feroviar, şi Simona Săldaru, legitimată la CSM Bacău. Speram să obţinem o medalie şi am reuşit. Având în vedere că noi ne antrenăm într-o zonă de  câmpie, la altitudinea de peste 2.000 de metri a fost foarte greu pentru noi. Este pentru prima dată când particip la Campionatul Mondial şi cu siguranţă o s-o mai fac”, ne-a declarat atleta Nicoleta Ciortan.

Următoarea competiţie la care sportiva tulceancă urmează să participe este Campionatul Balcanic de Semimaraton, din data de 12 septembrie, din Macedonia.

„După această competiţie mă simt pregătită să iau startul campionatului din Macedonia”, a adăugat Nicoleta Ciortan.

Citiţi continuarea în paginile ziarului DELTA.