Primăria Tulcea a primit avizul Poliţiei pentru transformarea unui număr de 18 tronsoane de străzi din municipiu, în zone cu sens unic, procedura urmând a fi finalizată în circa trei săptămâni.

„Am primit avizul Poliţiei şi suntem în curs de achiziţionare a semnelor rutiere necesare, după care în circa 2-3 săptămâni cred că se vor finaliza. Măsura este menită fluidizării traficului şi creării de noi locuri de parcare”, ne-a declarat viceprimarul George Şinghi.

Este vorba despre străzile:

  • l Str. Libertăţii – tronson intersecţie str. Nicopol – intersecţie str. Victoriei;
  • l Str. Picherului – intersecţie str. Libertăţii – intersecţie str. Maior Andrei Grigore;
  • l Str. Maior Andrei Grigore – intersecţie str. Victoriei –  intersecţie Str. Lupeni;
  • l Str. Nicopol – tronson intersecţie str. Mircea Vodă – intersecţie str. Libertăţii;
  • l Str. Nicopol (existent) – tronson intersecţie str. Mircea Vodă – intersecţie cu str. Toamnei;
  • l Str. Lupeni – intersecţie str. Libertăţii – intersecţie str. Mircea Vodă;
  • l Str. Troiţei – intersecţie Str. Eroilor – intersecţie str. Libertăţii;
  • l Str. Eroilor – intersecţie str. Victoriei – intersecţie str. Iuliu Maniu;
  • l Str. Trandafirilor – intersecţie str. Eroilor – intersecţie str. Buna Vestire;
  • l Str. Buna Vestire (existent) – intersecţie Str. Mihail Kogălniceanu –  intersecţie str. Victoriei.
  • l Str. Traian – intersecţie str. Buna Vestire – intersecţie str. Libertăţii;
  • l Str.Victoriei – intersecţie str. Buna Vestire – intersecţie str. Bucovinei;
  • l Str. Bucovinei – intersecţie str. Victoriei – intersecţie str. Mircea Vodă;
  • l Str. Smârdan – intersecţie str. Trandafirilor – intersecţie str. Mircea Vodă;
  • l Str. Mircea Vodă (existent) – tronson intersecţie str. Toamnei – intersecţie str. Mihail Kogălniceanu;
  • l Str. Toamnei (existent) – intersecţie str. Babadag – intersecţie str. Mircea Vodă;
  • l Str. Meduzei – intersecţie Aleea Barajului,  str. Meduzei bl.15 sc.A – intersecţie Aleea Cristina;
  • l Aleea Cristina – bl. 5 (Pelican) – intersecţie str. Meduzei bl.13 sc.B.

Proiecte în execuţie ale Primăriei Tulcea

Primarul Ştefan Ilie a prezentat în spaţiul online o parte din proiectele în execuţie ale Primăriei Tulcea. Printre acestea se află reamenajarea parcării de pe strada Babadag, în zona  Inspectoratului Teritorial de Muncă, acolo unde au  fost redate conducătorilor auto un număr de 26 de locuri de parcare.

„Deşi este o zonă foarte aglomerată, lipsită de locuri de parcare, administraţia anterioară concesionase jumătate din acest teren către un privat. Parcarea a fost mult timp blocată în urma săpăturilor executate de concesionar. Terenul a fost adus la starea iniţială şi a fost reamenajată parcarea. Avem în vedere obţinerea unor finanţări pentru construcţia de parcări supraetajate”, a precizat primarul Ştefan Ilie.

Şi în cartierul C5 mai multe alei se află în curs de reabilitare. Lucrarea este nefinalizată, fiind  reabilitat un prim segment al unei alei.

„Terasamentul a fost reconfigurat, rezolvându-se astfel problema infiltraţiilor din subsolurile blocurilor prin redirecţionarea apelor pluviale. După finalizarea acestei lucrări, spaţiile din jurul blocurilor vor fi introduse într-un proces de regenerare urbană. Se va interveni asupra acestora cu scopul de a le pune în valoare şi de a le reda aspectul estetic şi funcţionalitatea”, a menţionat Ştefan Ilie.

Pe strada Griviţei a fost turnat stratul de beton până în zona Bloc Enel, urmând a se turna primul strat de asfalt odată cu finalizarea lucrărilor la trotuare.

Pentru ca amenajarea acestei porţiuni de stradă să prindă contur şi să capete un aspect civilizat, posesorii de garaje au primit somaţii în vederea desfiinţării acestora, potrivit edilului.

În  zona „Dallas” a început înlocuirea bordurilor şi vor fi refăcute carosabilul şi trotuarele, iar spaţiile verzi îşi vor recăpăta funcţionalitatea.

La intersecţia străzilor Navaliştilor şi Viitorului Primăria Tulcea are  în vedere amenajarea unei piaţete. Întreaga zonă va fi inclusă într-un plan de regenerare urbană pentru îmbunătăţirea condiţiilor de locuire din zonă.

„Multe alte proiecte sunt în lucru, iar cei care muncesc la realizarea acestora nu sunt la vedere. Însă, atunci când vom avea rezultate concrete, nu voi uita să-i menţionez. Meritul nu este al primarului, suntem o echipă. Dacă vrem ca acest oraş să îşi schimbe fundamental înfăţişarea, trebuie să ne debarasăm de imaginea primarului jupân – un fel de gospodar de oraş care ziua îşi suflecă mânecile şi montează borduri, iar seara se duce acasă şi pune murături pentru sezonul rece. Primarii care au făcut oraşe şi comune europene au reuşit prin muncă de echipă, cu profesionişti şi atitudine orientată către comunitate în ansamblul ei, fără să aştepte recunoaştere din partea contribuabililor pentru simplul fapt că s-au achitat de sarcini”, a transmis primarul Ştefan Ilie.