Echipa de ultramaraton „Spartanii” din Tulcea a reuşit să se claseze pe primul loc la numărul de kilometri parcurşi în cadrul evenimentului naţional „Autism 24h Marea Neagră” care s-a desfăşurat weekend-ul trecut, pe plaja Mamaia din Constanţa. Ultramaratoniştii au reuşit să parcurgă 1965 de km, astfel clasându-se pe primul loc la nivel naţional din cele 70 de echipe participante la acest eveniment.

De asemenea, doi membrii ai echipei Spartanii au participat la individual în cadrul competiţiei, reuşind să bată recordul la numărul de kilometri parcurşi atât la masculin, cât şi la feminin. Este vorba despre pompierul Costel Mazâlu, din Brăila, şi Mara Guler, medic de profesie,  din Timişoara, care au alergat 183 de km fiecare.

„Am aşteptat acest concurs de un an de zile. Am vrut să demonstrăm că echipa Spartanii îşi merită locul. Acum un an de zile am câştigat acest concurs la Tulcea, din 40 de echipe, iar sâmbătă am confirmat şi am câştigat acest concurs din 70 de echipe participante, pe plaja Mamaia din Constanţa. De la prima oră am condus cu 20 km peste echipa adversă. Principala adversară a noastră a fost IPA România, o echipă puternică, dar la fiecare oră ne-am distanţat cu 20,30, respectiv 40 de km, terminând în final la o diferenţă de aproximativ 125 km, între locul I şi II ca şi diferenţă”, ne-a declarat căpitanul echipei „Spartanii”, Sorin Andrici.

Citiţi continuarea în paginile ziarului DELTA.