Modificarea structurii guvernamentale ar fi o soluţie pentru rezolvarea problemelor financiare ale administraţiei judeţene, spune Horia Teodorescu, preşedintele Consiliului Judeţean, dar şi preşedinte al Organizaţiei PSD Tulcea.

„Suntem un judeţ cu proiecte multiple, cu sume de cofinanţări enorme. Mai avem şi Direcţia de Protecţie a Copilului în spate care consumă 70%-80% din bugetul Consiliului Judeţean. Am ajuns într-o situaţie pe care nu o prevedeam şi în care nimeni nu dorea să se afle, într-o imposibilitate de a mai finanţa unele investiţii, de a susţine cheltuielile conexe pe domenii precum învăţământ, cultură, sănătate, toate la un loc. Din punctul meu de vedere, lucrurile trebuie să se schimbe urgent în plan naţional, respectiv actul de guvernare. Este o situaţie grea, trebuie să se întâmple ceva, iar decidenţii trebuie să ia o hotărâre înţeleaptă, să se constituie, din punctul meu de vedere, un alt Guvern performant, oricare ar fi el, care să lucreze în beneficiul românului şi al României”, ne-a declarat preşedintele Horia Teodorescu.

Preşedintele Horia Teodorescu afirmă că administraţia judeţeană nu a avut o viaţă mai complicată decât cea pe care o are în prezent.

„Dacă ne uităm la nivelul judeţului Tulcea, la modul cum gestionăm administrarea raportat la modul cum suntem susţinuţi să gestionăm administrarea judeţului, vreau să spun că administraţia judeţeană, pe care o reprezint, nu a avut o viaţă mai complicată, grea şi cu atâtea lipsuri decât cea pe care o are în momentul de faţă, care tinde să ducă spre dramatic. Nu ştiu care va fi poziţia Guvernului în etapa imediat următoare, pentru că riscăm să avem mari probleme cu cetăţenii, cu cei care au nevoie de ajutorul nostru, pe care nu îl putem da deoarece am fost sacrificaţi ca şi judeţ, sub o formă sau alta, privind alocările care ne-au fost date pentru susţinerea bugetului Consiliului Judeţean Tulcea”, a precizat Horia Teodorescu.

În calitate de politician, Teodorescu spune că situaţia actuală este rezultatul modului  în care a fost gestionată situaţia economică a României în ultima perioadă de partidele aflate la guvernare.

„Toată tevatura şi starea pe care o trăim noi, toţi românii, în momentul de faţă a fost dată de modul cum a fost guvernată ţara în aceste luni de asocierea celor trei partide, PNL, USR şi cu sprijinul UDMR, respectiv modul de cum a fost gestionată situaţia economică a României. Din punctul meu de vedere, o importanţă deosebită şi uneori negativă în situaţia creată a fost dată de modul cum relaţionează această structură creată din mai multe partide, de modul cum gestionează actul guvernamental şi problemele economice ale României. Neînţelegerile, din punctul meu de vedere, au o altă componentă, mult mai urâtă, gestionarea fondurilor României, modul cum ele sunt distribuite şi prioritizate”, a precizat preşedintele Teodorescu.

Liderul social-democrat mai spune că poziţia PSD este cea a unui partid aflat în opoziţie.

„Lucrurile se văd cu ochiul liber, modul cum s-a gestionat această pandemie, liberalizarea preţurilor la energie şi gaze, care este o mare povară pe umerii poporului român. De aici probabil încercarea fiecăruia  dintre ei de a se poziţiona în vinovaţi şi nevinovaţi. Vinovaţi sunt cu toţii, cei care au condus România în ultimul timp. Sunt vinovaţi în mod special prin deciziile eronate, prin necunoaşterea actului de guvernare, prin faptul că nu au ştiut să relaţioneze între ei în mod special în beneficiul cetăţeanului român şi al ţării. Faptul că îşi propun multe şi nu fac nimic şi mai şi strică este o dramă pe care o trăim şi de care ar trebui să scăpăm, sub o formă sau alta. Modul cum se va scăpa fără o asumare clară a celor responsabili de situaţia aceasta din ţară nu poate fi trecută  cu vederea uşor. Poziţia PSD este una a unui partid aflat în opoziţie, a unui partid care, aşa cum a gestionat România în ultimii ani, a dat dovadă că a gestionat-o mult mai bine decât o gestionează actualii guvernanţi”, a menţionat Teodorescu.

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, marţi seară, că este exclus ca social-democraţii să susţină un guvern minoritar format doar din miniştri ai Partidului Naţional Liberal. Ciolacu a transmis, de asemenea, că PSD va intra la guvernare într-un viitor Executiv, care ar putea să urmeze dacă moţiunea USRPLUS şi AUR va fi votată în Parlament, cu o condiţie obligatorie, aceea ca social-democraţii să dea viitorul premier.