Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Tulcea, Horia Teodorescu, va propune forului legislativ un proiect de hotărâre pentru realizarea unei statui a lui Ivan Patzaichin care să fie amplasată pe faleza Dunării. Proiectul va fi finanţat din bugetul CJ de anul viitor şi va fi solicitat şi punctul de vedere al populaţiei cu privire la locul în care va fi amplasată statuia multiplului campion olimpic, care a murit la finalul săptămânii trecute.

„Eu propun o statuie a lui Ivan Patzaichin, în zona falezei, în proximitatea apei, pentru că trebuie să facem legătura între Tulcea, pământ, şi viaţa de pe apă a lui Ivan Patzaichin. Asta e propunerea mea şi vreau să o introduc în prima sau a doua şedinţă a CJ ca iniţiativă şi cu finanţare în viitorul an privind o statuie a lui Ivan. Trebuie să identificăm locul şi vom lua şi punctul de vedere al populaţiei”, a precizat preşedintele CJ.

Teodorescu a menţionat că nu are nimic împotriva propunerii Primăriei municipiului Tulcea privind atribuirea numelui multiplului campion olimpic şi mondial falezei Dunării.

„Nu am nimic împotrivă ca faleza Dunării să poarte numele lui Ivan Patzaichin, dar nu ştiu nicio faleză din lume care să poarte numele unui om. Dacă asta este însă dorinţa, eu nu mă opun. De obicei, piaţetele, pieţele poartă numele unor personalităţi”, a mai spus Teodorescu.

Primăria municipiului Tulcea a solicitat luni CJ, instituţie care administrează faleza Dunării din oraş în perioada lucrărilor de reparaţie a acesteia, să atribuie numele multiplului campion olimpic şi mondial la canoe Ivan Patzaichin acestei zone de promenadă a tulcenilor.

„Ivan Patzaichin, cel mai bun ambasador al Deltei, a cultivat dragostea pentru sport şi natură, bunul simţ, modestia şi altruismul. Avem datoria să redăm Deltei aceste valori. Faleza este locul de plecare spre Delta lui Ivan, de aceea, în mod firesc, acest loc reprezentativ pentru oraşul nostru trebuie să îi poarte numele. Vă propun elaborarea unui proiect de hotărâre, iniţiat de toţi consilierii judeţeni, pentru atribuirea denumirii Faleza <<Ivan Patzaichin>> “, se arată în scrisoarea adresată de primarul Ştefan Ilie conducerii CJ şi inclusă în comunicatul de presă emis de Primăria municipiului Tulcea.