Primarul Ştefan Ilie le va solicita consilierilor locali, astăzi, acordul pentru asocierea municipiului cu Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU), în vederea alocării a 25.500 de lei lunar pentru atragerea medicilor pediatri.

„Oricât ţi-ai dori să trăieşti în Tulcea, este foarte complicat să îţi creşti copiii aici fără să ai acces permanent la un medic pediatru. Am auzit despre nenumărate cazuri în care părinţii au fost nevoiţi să-şi ducă copiii la spitale din Constanţa, Bucureşti, Galaţi pentru a primi îngrijiri medicale”, a menţionat primarul Ştefan Ilie.

La SJU lucrează în prezent doi medici pediatri, unul dintre ei fiind în concediu pentru creşterea copilului.

„Voi propune un proiect de Consiliu Local pentru asocierea municipiului cu SJU în vederea atribuirii sumei de 25.500 lei lunar pentru finanţarea cheltuielilor de personal şi atragerea a cel puţin cinci medici pediatri la Tulcea. Această asociere va fi de minimum cinci ani, cu posibilitatea de extindere”, a declarat Ştefan Ilie.

Edilul a amintit că SJU s-a confruntat în ultimii ani şi cu un deficit de personal la secţia Terapie Intensivă, numărul angajaţilor acesteia crescând de la doi la şase după acordarea unor stimulente financiare.

„Banii municipiului trebuie direcţionaţi în beneficiul întregii comunităţi. Nu sunt adeptul direcţionării unor sume în mod discreţionar către anumite categorii. Ele trebuie să dezvolte întreaga colectivitate. Or implicarea noastră în creşterea actului medical al Spitalului Judeţean este în favoarea întregii comunităţi”, a precizat primarul Ilie.

Consilierii locali sunt convocaţi astăzi într-o şedinţă ordinară, pe ordinea de zi aflându-se şi proiectul referitor la asocierea municipiului, prin Consiliul local, cu SJU.