O creşă medie va fi construită în cartierul E3 pe strada Spitalului, după ce Primăria Tulcea a obţinut finanţare prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă. Aceasta va avea o capacitate de 70 de locuri.

„Municipiul Tulcea a fost admis la finanţare cu o creşă medie, de 70 de locuri şi este pe lista de rezervă pe locul 5 pentru încă o creşă mare. Proiectul va fi finanţat prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă şi este una din cele 110 creşe planificate în toată ţara. Creşa va beneficia de un teren generos cu spaţii verzi şi locuri de joacă şi se încadrează în noile tipuri de clădiri eficiente energetic, dotate cu panouri fotovoltaice şi pompe de căldură”, a informat, ieri, viceprimarul George Şinghi.

Valoarea proiectului este de 2.807.916 euro fără TVA, finanţată 100% din fonduri europene.

„Doresc să le mulţumesc tuturor colegilor mei care de-pun zilnic eforturi pentru atragerea de fonduri şi pentru implementarea de noi proiecte, vitale pentru municipiul nostru!”,  a transmis viceprimarul George Şinghi.

Primăria Tulcea mai are în derulare un proiect de construire a unei creşe în cartierul Lotizare, străzile Coziei şi Balizei, prevăzută cu o capacitate de circa 100 de locuri.

Potrivit unei situaţii din acest an, în municipiul Tulcea funcţionează patru creşe cu un număr total de 186 de locuri, cărora li se adaugă Centrul de Îngrijire, Supraveghere şi Educaţie Timpurie Sibell care numără 70 de locuri.