Incendiile din Delta Dunării pun pe jar autorităţile. De acum, la nevoie, populaţia aflată în zonele de risc ce pot fi afectate de incendii va fi alarmată inclusiv prin sistemul RO-ALERT.

De asemenea, la nivelul unităţii administrativ-teritoriale se vor intensifica acţiunile de patrulare.

Prefectul Dan Munteanu a cerut, ieri, primarilor să intensifice măsurile de prevenire a incendiilor. Solicitarea a fost făcută în cadrul şedinţei Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, în care s-a analizat îndeplinirea măsurilor prevăzute în Planul de măsuri privind combaterea incendiilor de vegetaţie uscată şi palustră care afectează arealul ARBDD.

„Incendiile de vegetaţie uscată reprezintă o problemă des întâlnită în judeţul nostru. Avem aprobat un plan care are ca scop combaterea acestora, însă pentru eficienţa acestui plan avem nevoie de implicarea tuturor instituţiilor abilitate, dar şi a cetăţenilor. Conştientizarea efectelor negative ale incendiilor este primul pas în combaterea lor. Fac apel către toate instituţiile cu atribuţii şi către domnii primari, şi le solicit să intensifice măsurile de prevenire a incendiilor şi să sporească atenţia pe acest spectru. Ultimul incident, petrecut la începutul lunii martie dovedeşte faptul că vigilenţa poate salva vieţi”, a precizat prefectul Alexandru Dan Munteanu.

Citiţi continuarea în ediţia tipărită a ziarului DELTA.