Centrul de Transfuzie Sanguină Tulcea face un nou apel către tulceni pentru a dona sânge indiferent de grupă, pentru a salva vieţi.

Potrivit directoarei Centrului de Transfuzie, Georgeta Onofrei, numărul donatorilor a scăzut în perioada pandemiei, însă nevoia de sânge este în continuare mare, motiv pentru care îi îndeamnă pe tulceni să doneze sânge. De exemplu, dacă înainte de pandemie, în fiecare lună, în jur de 400 de donatori treceau pragul Centrului de Transfuzie Sanguină Tulcea, acum se adună circa 300.

„În continuare numărul donatorilor este foarte scăzut.  Este o perioadă mai dificilă. Avem şi două persoane cu leucemie care sunt internate la Fundeni. Donatorii au fost constanţi în perioadă aceasta. În medie am avut cam 300 de donatori pe lună. Perioada de pandemie a dus la o scădere a numărului de donatori. Avem nevoie de toate grupele de sânge, orice om sănătos poate veni să doneze. Noi facem apel la populaţie în continuare şi aşteptăm ca numărul de donatori să crească pentru a putea ajuta cât mai multă lume”, ne-a declarat directoarea Georgeta Onofrei.

Citiţi continuarea în paginile ziarului DELTA.