Subprefectul judeţului Tulcea cu atribuţii de prefect, Nicolae Topoleanu, declară că toate unităţile de învăţământ au suficiente materiale sanitare de protecţie, dar după relaxare se aşteaptă la creşterea numărului de cazuri COVID-19.

„IPJ, DSP şi ISU au făcut controale la unităţile de învăţământ şi au fost şcoli la care s-au lăsat măsuri de îndeplinit. Toate şcolile au materiale de protecţie şi de igienă. În perioada următoare vor mai fi controale de verificare a condiţiilor de desfăşurare a cursurilor. După perioada de relaxare sigur va creşte numărul cazurilor de infectare cu COVID-19. Un lucrător din cadrul IPJ va merge să transmită mesajul MAI în toate localităţile”, ne-a declarat Nicolae Topoleanu.

Acesta a precizat că va duce mai departe proiectul fostului prefect Marcel Ivanov, în care copiii ce locuiesc în incinta căsuţelor de tip familial Cocorii 1 şi Cocorii 2 vor fi conduşi până la intrarea în şcoală de un pompier, poliţist, jandarm sau o autoritate publică, pentru a se simţi speciali.

Odată cu începerea şcolii, pe 13 septembrie, elevii de peste 12 ani, dar şi părinţii sau angajaţii şcolilor se vor putea vaccinaţi la şcoală. Vaccinarea se va putea face în cabinetele medicale şcolare, prin  echipele mobile sau la centre de vaccinare de lângă şcoală.

Minorii se pot vaccina doar cu prezenţa părinţilor şi doar după exprimarea consimţământului informat printr-un formular.

Pentru învăţământul preuniversitar, se va folosi unul dintre cele două vaccinuri care au recomandare de administrare la persoanele cu vârstă peste 12 ani, respectiv de la compania Pfizer sau compania Moderna.