Pugilistele de la Clubul Sportiv Municipal (CSM) Danubiu Tulcea au reuşit să urce din nou pe podiumul naţional, obţinând nu mai puţin de 13 medalii, dintre care cinci de aur, cinci de argint şi trei de bronz, la Campionatul Naţional de Box Feminin, care s-a desfăşurat  la Năvodari, în perioada 5-12 septembrie.

Cele cinci fete care au obţinut medaliile de aur sunt Amalia Maria Niţă, la 63 kg junioare, Alina Creţu, la 66 kg tineret, Roberta Andrei, la 75 kg tineret, Mădălina Vasilache, la 70 kg tineret, Loredana Parpă, la tineret, +81. De asemenea, sportivele care au luat argintul sunt Ioana Teleman, la 70 kg junioare, Alexandra Pazargic, la 48 kg tineret, Georgiana Balcă, la 50 kg senioare, Oana Iorga, la 75 kg senioare, şi Denisa Lazăr, la 70 kg cadete.

Pe locul al treilea s-au clasat Andreea Şerban, la 70 kg cadete, Isabela Tirian, la 52 kg junioare, şi Paula Stoian, la 63 kg tineret.

În cadrul competiţiei au participat nu mai puţin de 220 de sportive din 60 de cluburi din toată ţara. În urma rezultatelor obţinute, CSM Danubiu Tulcea s-a numărat printre cele mai bune cluburi din ţară, alături de echipele Steaua, Buzău şi Năvodari.

„Fetele s-au comportat exemplar, adică s-au ajutat una pe alta la încălzire, au fost extrem de disciplinate în ceea ce priveşte programul zilnic. Ceea ce m-a încântat ca antrenor a fost dăruirea de care au dat dovadă în lupta pentru medalii. A fost o competiţie mult mai puternică decât cele precedente. Consider că, în situaţia dată, numărul de medalii obţinute este mai mult decât mă puteam aştepta”, ne-a declarat antrenorul secţiei de box de la CSM Danubiu Tulcea, Ştefan Simion.

Citiţi continuarea în paginile ziarului DELTA.