Refuzul vaccinării îi va face pe angajaţii furnizorilor de servicii sociale publici şi privaţi să scoată bani din buzunare. Aproape jumătate dintre angajaţii centrelor rezidenţiale din subordinea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (D.G.A.S.P.C.) Tulcea, care nu sunt vaccinaţi, vor avea obligaţia de a prezenta rezultatul unui test negativ sau dovada trecerii prin boală în ultimele şase luni, către furnizorii de servicii sociale, potrivit unui proiect de ordonanţă de urgenţă care a intrat miercuri în primă lectură în Guvern. Costurile testării se suportă de către angajat, iar în cazul în care vaccinarea nu a avut loc din motive medicale costul e suportat de către DSP.

„La centrele pentru persoane adulte cu dizabilităţi şi vârstnice avem angajate 449,5 persoane, dintre care sunt vaccinate 249. La centrele pentru copii avem 258 de angajaţi, dintre care vaccinate 132 de persoane”, ne-a declarat directorul adjunct al DGASPC Tulcea, Anca Lazăr.

În ceea ce priveşte beneficiarii centrelor, din cei 673 adulţi sunt vaccinaţi 547 şi dintr-un total de 300 de copii sunt vaccinaţi 65.

Nerespectarea prevederilor conduce la interzicerea accesului în centrele de servicii sociale, sau, după caz, inter-zicerea desfăşurării activităţilor care presupun contactul cu persoanele beneficiare.

„Fiecare om îşi va manifesta adeziunea sau lipsa de aprobare a acestui document. Nu avem o mişcare generalizată. Nu ştiu cât vor putea plăti acele teste săptămânale în situaţia în care Direcţia nu are bani de funcţionare, respectiv pentru salarii, utilităţi şi alimente”, a precizat directorul adjunct Anca Lazăr.

Citiţi continuarea în paginile ziarului DELTA.