Curiozitatea sau dorinţa de mişcare i-a îndemnat pe tinerii tulceni să se alăture micilor atleţi de la Clubul Sportiv Municipal (CSM) Danubiu la antrenamentele desfăşurate pe plaja lacului Ciuperca, activitate integrată în cadrul Săptămânii Europene a Mobilităţii. Tinerii i-au promis antrenoarei de la CSM Danubiu Tulcea, atleta Nicoleta Ciortan,  că se vor alătura pe viitor clubului sportiv.

„Impactul a fost unul pozitiv  în cadrul acestei Săptămâni  Europene a Mobilităţii. S-au alăturat şi alţi copii, chiar dacă au fost vreo două zile în care vremea nu a ţinut cu noi. Ne pregătim în continuare şi sperăm că se vor îndrepta cât mai mulţi tulceni către sport. Eu am o grupă de 11 copii, pe parcursul săptămânii cred că s-au adunat  vreo 20. Că au fost cinci sau 10 minute sau că au stat cu noi la toată ora de atletism a fost un plus pentru ei. Ne-au promis că pe viitor se vor apuca de atletism. Cred că în urma acestei săptămânii tulcenii au realizat importanţa sportului. Bănuiesc că vor continua să facă mişcare şi eventual se vor îndrepta către unele dintre sporturile prezentate. Sportul dezvoltă foarte mult copiii în toate domeniile de activitate. Atletismul te formează ca om şi îţi dezvoltă sănătatea, dar şi viziunea faţă de această viaţă. Această iniţiativă este bine-venită şi sperăm să se organizeze cât mai multe acţiuni de acest gen în oraşul nostru şi să dezvoltăm cât mai mult această ramură sportivă”, ne-a declarat atleta Nicoleta Ciortan.

Schimbarea locaţiei în care se antrenează de obicei sportivii a fost unul dintre motivele de bucurie ale acestora.

„Fac acest sport de 4-5 luni. Îmi place acest sport, deoarece pot să alerg foarte mult. Îmi place că am început să facem mişcare şi în alt loc decât pe Stadionul Delta”, ne-a spus Răzvan Andrei Marinescu, în vârstă de opt ani.

Citiţi continuarea în paginile ziarului DELTA.