Consilierii judeţeni tulceni se întrunesc în şedinţă, pe 30 septembrie, printre proiectele ce figurează pe ordinea de zi aflându-se şi cel referitor la rectificarea bugetului Direcţiei  Generale pentru Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Tulcea cu peste 2,1 milioane de lei, suma asigurând necesarul doar pentru o lună de funcţionare a instituţiei.

„De la bugetul de stat prin OUG 97 a venit suma de 497.000 lei, iar de la Consiliul Judeţean 1,7 milioane de lei. Suma alocată pentru salarii este suficientă doar pentru salariile nete aferente lunii septembrie, nici măcar contribuţiile nu le putem acoperi. Apoi aşteptăm o nouă rectificare de la bugetul de stat. Necesarul nostru este de circa 25 de milioane pentru a plăti salariile până la sfârşitul anului şi pentru asigurarea utilităţilor şi ce mai trebuie”, ne-a declarat Adrian Ionescu, director economic al DGASPC Tulcea.

Potrivit proiectului, actuala rectificare, în sumă de 2.284.000 mii lei se va repartiza pe mai multe capitole. Suma de 800.000 lei este alocată pentru asigurarea salariilor nete ale lunii septembrie 2021 pentru cei peste 1.000 de salariaţi.

Citiţi continuarea în paginile ziarului DELTA.