La Tulcea, promovabilitatea la proba practică a examenului pentru obţinerea permisului auto este mai mare comparativ cu proba teoretică. Deşi s-ar putea crede că, în mod normal, candidaţii ar trebui să fie mai stresaţi la proba practică unde poliţistul participă în dreapta lor pe tot parcursul examinării, cei mai mulţi tulceni pică la proba teoretică.

Potrivit dalelor Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (SPCRPCIV) Tulcea, în primele 10 luni ale anului, la nivelul judeţului, la proba teoretică au fost examinate 6801 persoane din care au promovat 3076 de candidaţi ceea ce înseamnă un procent de puţin peste 45%. La proba practică, au fost examinaţi 4896 de candidaţi din care 2923 au fost declaraţi admis, ceea ce reprezintă un procent de aproape 60%.

„Diferenţa este semnificativă între cele două procente, şi contrazice cumva legenda că proba practică este supusă unei doze mai mari de subiectism şi rămâne la latitudinea examinatorului de a stabili calificativul acordat. Cel puţin în judeţul nostru nu se confirmă pentru că procentul de promovabilitate este mai mare la proba practică decât la proba teoretică unde candidatul susţine examenul în faţa calculatorului, fără a fi stresat de prezenţa unui lucrător din poliţie, eventual îmbrăcat în uniformă, în preajma sa”, ne-a declarat Tiberiu Nan, şeful SPCRPCIV Tulcea.

Citiţi continuarea în ediţia tipărită a ziarului Delta.