În judeţul Tulcea, cele mai multe primării au dat startul sesiunii de primire a cererilor pentru ajutoarele de căldură, acordate şi în acest an celor care au venituri mici, fie că se încălzesc cu gaze naturale, lemne sau energie electrică. Cei care vor să beneficieze de acest sprijin financiar, ar trebui să se grăbească.

Cu teamă că vor trece foarte greu peste iarnă şi cu resurse financiare extrem de limitate, zeci de localnici din Mahmudia solicită anual sprijinul statului pentru a putea să îşi asigure încălzirea în anotimpul rece, spune Ion Şerpescu, edilul comunei.

„Am primit deja suficiente cereri şi abia am început înscrierile. Sunt destule persoane care se încadrează în condiţiile de eligibilitate şi care trăiesc la limita sărăciei. Anul trecut am avut 99 de solicitări, din care trei au fost respinse, pentru că aveau venituri mai mari decât cele prevăzute de lege. Acum avem 50 de cereri şi urmează să mai primim câteva zeci. Toate sunt pentru încălzire cu combustibil lemnos”, ne-a declarat primarul Ion Şerpescu.

Citiţi continuarea în ediţia tipărită a ziarului DELTA