Primăria Tulcea implementează jocurile Playform în nouă şcoli, pentru a-i încuraja pe copii să se joace afară în timpul recreaţiei, venind în sprijinul activităţii pedagogice. Playform sunt jocuri educative pentru elevi, pe care Primăria Municipiului Tulcea le-a achiziţionat şcolilor care au răspuns afirmativ şi care au avut spaţii disponibile pentru montarea lor.

Primăria anunţă că Playform „este una dintre cele mai bune opţiuni de a instala jocuri educative şi distractive care să stimuleze creativitatea şi imaginaţia copiilor, cu teme diferite, lingvistice, de matematică, logice sau de mişcare în aer liber, în curtea şcolii”.

Şcolile unde se montează jocurile Playform sunt: Liceul Henri Coandă, Liceul Anghel Saligny, şcoala Ioan Neniţescu, Liceul Ion Creangă, şcoala Profesională Danubius, Liceul de Arta George Georgescu, şcoala Ion Luca Caragiale, şcoala Gimnazială nr. 12 şi şcoala Grigore Antipa.

Materialul plastic din care este fabricat jocul Playform este durabil, anti-alunecare,  întreţinerea se face prin spălare cu apă sub presiune şi este un produs ecologic care nu conţine solvenţi sau pigmenţi cu crom sau plumb, precizează Primăria Tulcea.

Valoarea contractului de achiziţie încheiat cu SC Metalbac & Farbe SRL Bacău pentru amenajarea acestora a fost de 179.842,97 lei, inclusiv TVA, a anunţat instituţia.