Consilierul local USR Tatiana Haliţ s-a declarat nemulţumită de prezenţa redusă a consilierilor locali la şedinţa extraordinară ce a avut loc marţi. Pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului Local Tulcea s-au aflat patru proiecte de hotărâre care au fost aprobate de şapte consilieri prezenţi fizic şi patru online.

„Şedinţa extraordinară s-a ţinut cu şapte consilieri locali prezenţi fizic şi alţi patru online. Restul de 10 consilieri locali au lipsit. A lipsit tot grupul consilierilor locali PSD, PER şi Cristian Porneală. Proiectele de hotărâre nu aveau tematica care să reprezinte un fel de nemulţumire care se putea oricum manifesta prin vot. Mă întreb, suntem responsabili, suntem serioşi, noi, consilierii locali?! Întrebarea mea este: Noi, consilierii locali, reprezentăm cetăţenii sau interesele de partid, comanda de la partid? Eu una reprezint cetăţenii”, a declarat Tatiana Haliţ.

Liderii grupurilor de consilieri locali PSD şi PER spun că nu au putut participa la şedinţă din motive profesionale şi de sănătate.

Andaluzia Luca, consilier local PSD: „Rolul opoziţiei nu este să asigure majoritatea celor care nu participă la şedinţă”

„În primul rând a fost o şedinţă extraordinară. O parte dintre consilieri au fost prinşi în câteva activităţi profesionale şi nu au putut participa. De exemplu, colega noastră Anca Suhov a participat la o întrunire pe fonduri europene la sala Mihail Kogălniceanu. O altă colegă care are activitate de avocat nu a putut fi prezentă, deoarece se afla în instanţă. Consiliul Local s-a întrunit conform legii, au avut majoritate şi au putut să aprobe cele patru proiecte de pe ordinea de zi a şedinţei extraordinare. Noi am făcut tot posibilul să participăm atunci când au fost şedinţe extraordinare. Au fost situaţii în care toţi consilierii PSD erau prezenţi, dar nu şi toţi de la PNL, de exemplu. Rolul opoziţiei nu este să asigure majoritatea celor care nu participă la şedinţă. De câte ori programul, timpul şi activitatea profesională ne-a permis, am participat la şedinţele extraordinare, online sau fizic, pentru că ne permite regulamentul”, ne-a declarat Andaluzia Luca.

Dragoş Simion, consilier local PER: „Suntem oameni, şi înainte de toate, trebuie să avem grijă de sănătate”

„Colegul meu, Ciprian Antrop este în concediu medical şi nu merge nici la locul său de muncă. Eu, la momentul orei şedinţei, am avut o programare la medic. Am probleme medicale vechi, foarte delicate şi nu este cazul să fac o dezvăluire asupra diagnosticului meu medical. Sunt două probleme medicale de gravitate ridicată şi orice eroare de gestionare îmi poate aduce sfârşitul.  Suntem oameni, şi înainte de toate, trebuie să avem grijă de partea de sănătate. În toată perioada de când sunt consilier local cred că o singură dată am lipsit, pentru că eram în concediu de odihnă. Majoritatea a fost asigurată şi nu a fost o problemă de a depinde cvorumul de consilierii PER”, ne-a declarat Dragoş Simion.

Cele patru proiecte aprobate în şedinţă privesc alocarea sumei de 11.000 lei din bugetul local Liceului Teoretic „Grigore Moisil” Tulcea, în vederea participării elevei Elena Tamara Ivanof la Olimpiada Internaţională de Lingvistică, aprobarea unor documentaţii tehnice pentru reabilitarea sistemului rutier,  modificarea unei hotărâri privind aprobarea studiului de fezabilitate pentru amenajare unei parcări, dar şi darea în administrarea Direcţiei de Asistenţă şi Protecţie Socială a unui teren în vederea realizării unui centru de zi de asistenţă şi recuperare pentru persoane vârstnice.